Boek review Rule #1 van Phil Town!

De review gaat deze keer over het boek; Rule #1, The simple strategy for successful investing in only 15 minutes a week. De eerste druk van dit boek werd in 2006 uitgebracht en het werd al snel de nummer 1 van de New York Time bestsellers lijst. Het boek is sindsdien vertaald in 14 talen. 

Lees meer »

Pharming technische analyse!

Pharming NV is een nederlands biotech bedrijf dat zoals ze zelf zeggen zich toelegt op het transformeren van het leven van patiënten met zeldzame, slopende en levensbedreigende aandoeningen. 

Lees meer »

Update portfolio 2022!

Het jaar zit er alweer bijna op! Op macro economisch gebied was het een bewogen jaar. De Russische invasie van Oekraïne, hoge inflatie en de nasleep van de COVID-19 pandemie zorgden er onder andere voor dat er gevreesd werd voor een recessie.

Lees meer »

Montea onder de NAV!

De S&P 500 staat weer dicht bij de laagste koers van dit jaar en op de energysector na staan alle sectoren in het rood. Een van de zwaarst getroffen sectoren is de Real Estate sector met een YTD resultaat van bijna -30%, met STAG, DLR en MPW merk ik het ook in mijn portfolio.

Lees meer »

Williams Sonoma analyse (WSM)

Williams Sonoma is een bedrijf dat via verschillende kanalen en onder 8 verschillende merken keukengerei en meubles verkoopt aan zowel particulieren als B2B. De eerste winkel werd in 1956 geopend in Sonoma Californie door Chuck Williams. 

Lees meer »

CM.com eindelijk uitgebodemd?

Wat we nu kennen als CM.com begon in 1999 onder de naam ClubMessage, een bedrijf dat SMS berichten stuurde naar nachtclub- en festivalbezoekers met informatie over gast-DJ's, kortingen, openingstijden en ander nieuws. 

Lees meer »

Chewy (CHWY) swingtrade!

Chewy is een Amerikaanse online retailer van huisdierenvoeding en andere huisdiergerelateerde producten. Chewy ging op 14 juni 2019 naar de beurs voor $22 per aandeel en trade onder het tickersymbool CHWY.

Lees meer »

Invesco S&P500 High Dividend Low Volatility ETF (HDLV)

Voor het samenstellen van deze ETF worden de 75 aandelen uit de S&P500 met het hoogste dividend van de laatste 12 maanden geselecteerd. Per marktsector mogen er maximaal 10 aandelen in komen om te zorgen voor een zo goed mogelijke diversificatie. Van de geselecteerde aandelen komen uiteindelijk de 50 aandelen met de laagste volatilitiet in deze ETF. 

Lees meer »

Wat is de Enterprise Value? En hoe gebruik je het?

De rente op amerikaanse staatsobligaties blijft maar stijgen! De rente op de 10 jaars staatsobligaties staat nu op 2,7%. Aan het begin van dit jaar was het slechts 1,52% en op 9 Maart 2020 werd op het diepte punt tijdens de Coronacrisis zelfs de 0,32%  aangetikt. 

Lees meer »

Ahold Delhaize cijfers full year 2021

Vandaag kwam Ahold voorbeurs met de cijfers voor het vierde kwartaal en het volledige jaar van 2021. Op het moment dat ik dit schrijf staat het aandeel meer dan 5% in de min. Laten we eens kijken naar de cijfers om te zien waar dit door komt.

Lees meer »

Tradersinfo 10K portfolio update!

Het jaar 2021 zit er bijna op! de S&P 500 staat 23,02% in de plus, de Nasdaq 17,7% en de Dow Jones 15,55%. Tijd om te kijken hoe de Tradersinfo 10K Porto het tot nu toe heeft gepresteerd. 

Lees meer »

Best Buy koopkans?

Best Buy (BBY) verkoopt technologische producten in de Verenigde Staten en Canada. Het bedrijf biedt via de winkels en websites  bijna alle electronische producten aan die je je kunt bedenken zoals; computers, telefoons, drones, vaatwassers, koelkasten, etc. 

Lees meer »

BUNZL een goede investering voor slechte tijden!

Bunzl Plc. is een internationale distributie groep voor B2B klanten, ze leveren producten die essentieel zijn voor het runnen van de bedrijven maar niet direct verkocht worden. Ze opereren in 31 landen en het bedrijf wordt geleid door de Nederlandse CEO Frank van Zanten.

Lees meer »

Google Sheets portfoliotracker!

Voor het volgen van mijn portfolio gebruik ik Google Sheets. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je met deze gratis applicatie van Microsoft zelf ook eenvoudig een portfoliotracker kan maken.

Lees meer »

Markt Update halfjaar 2021!

De eerste 6 maanden van het jaar zijn voorbij, een goed moment om te kijken wat de indexen tot nu toe gedaan hebben, welke sectoren van de markt het goed gedaan hebben en welke er juist minder gepresteerd hebben. 

Lees meer »

Wat is de Yield Curve?

Vaak wordt er over rentetarieven gesproken alsof alle tarieven zich op dezelfde manier gedragen. In de realiteit is dit echter niet zo, aangezien de tarieven op verschillende obligaties zich vaak heel anders gedragen afhankelijk van hun looptijd. De Yield Curve is simpelweg een grafiek van het rendement van de obligaties tegenover de looptijd. 

Lees meer »

LCNB Corp.

De afgelopen weken heb ik wat geld vrij gemaakt in mijn 10K portfolio. Zo heb ik heb mijn volledige positie van AT&T verkocht, ze hebben namelijk besloten om een spinoff te doen van WarnerMedia om het te combineren met Discovery. 

Lees meer »

Hoge inflatie en het effect op de aandelenmarkt!

Een diep rode dag vandaag op de amerikaanse beurzen! Vandaag kwam het nieuws dat de Consumer Price Index (CPI) deze maand met 4,2% gestegen is ten opzichte van een jaar eerder. De analisten hadden een stijging van 3,6% verwacht, een verschil van 0,8%. De stijging van het jaarlijkse CPI-percentage was de snelste sinds september 2008. 

Lees meer »

Boek review SuperTrader!

SuperTrader is geschreven door Dr. Van K. Tharp,  een van de meest prestigieuze trainers van traders, hij verspreidt zijn kennis via het Van Tharp Instituut en zijn boeken. Hij heeft verschillende boeken op zijn naam staan waaronder; Trade Your Way to Financial Freedom, Safe Strategies for Financial Freedom, Van Tharp's Definitive Guide To Position Sizing, Trading Beyond the Matrix en het boek waar deze review over gaat; SuperTrader, make consistent profits on good and bad markets, uit 2009.

Lees meer »

MarineMax (HZO)

MarineMax Inc. (HZO) verkoopt plezierboten en jachten in de Verenigde Staten. Het bedrijf verkoopt nieuwe en gebruikte boten maar ook alle scheepsonderdelen en accessoires die je maar kunt bedenken zoals; ankers, motor onderdelen, propellers, aanhangwagens, watersportaccessoires,  reddingsvesten etc. etc.

Lees meer »

Bearish Divergence Bitcoin - RSI

Zelf bezit ik geen Bitcoin of andere cryptocurrency maar wel heb ik wat cryptos op mijn watchlist staan om te volgen. Zoals elk weekend ging ik op zoek naar setups om de aankomende week voor te bereiden en er was bij Bitcoin iets dat mij opviel.

Lees meer »

B2Gold (BTG)

Vorig jaar maart begon ik met het maken van een 10K lange termijn portfolio. Omdat ik in het begin nog een beetje zoekende was naar de aandelen waar ik me goed bij voelde is de portfolio sindsdien best wat veranderd. De meeste aandelen die ik nu bezit doen het goed, vooral ook in deze volatiele markt. 

Lees meer »

IMV Inc. technische analyse

IMV is een Canadees biofarmaceutisch bedrijf in de klinische fase dat immunotherapieën tegen kanker ontwikkelt. Het belangrijkste geneesmiddel wat ze aan het ontwikkelen zijn is DPX-Survivac tegen eierstokkanker maar ook lopen er verschillende onderzoeken in samenwerking met Merck naar geneesmiddelen tegen andere soorten van kanker.

Lees meer »

China ETF

Voor de komende jaren zie ik nog steeds veel potentie in China en om die reden ben ik op zoek gegaan naar een ETF om toe te voegen aan mijn portefeuille. Gezien de meeste posities uit mijn portefeuille uit de Verenigde Staten komen is wat meer geografische spreiding en wat minder blootstelling aan de USD/EUR koers geen slecht idee.

Lees meer »

Shortsqueeze Gamestop!

Wat een week! Het was een drukke week op de beurzen, veel grote bedrijven kwamen met de kwartaalcijfers. Johnson & Johnson, At&t, Abbott, 3M, Tesla, McDonald´s, Visa en nog vele anderen. Maar boven iedereens verwachting ging de aandacht naar kleinere bedrijven zoals Gamestop.

Lees meer »

Stag Industrial Inc. (STAG)

Stag is een Real Estate Investment Trust wat genoteerd is aan de NYSE. Het is in de Verenigde Staten eigenaar en beheerder van 462 gebouwen uit de industriële sector.

Lees meer »

Pharming (PHAR)

Het biofarmaceutische bedrijf Pharming is natuurlijk bij elke nederlandse belegger bekend. Voor de lange termijn belegger is het sinds de mooie stijging in 2017 geen vetpot geweest.  De koers heeft sindsdien tussen de 0,70 en 1,60 heen en weer geschommeld met een zware weerstand op de 1,60.

Lees meer »

Idacorp Inc. (IDA)

Idacorp is een in Idaho gevestigd gereguleerd nutsbedrijf. Hun portfolio bestaat uit een serie van 17 waterkrachtcentrales, drie aardgasgestookte elektriciteitscentrales en een gedeeltelijk belang in drie kolengestookte elektriciteitscentrales. Vorige week heb ik het aandeel toegevoegd aan mijn dividend portfolio en in dit stukje laat ik weten waarom.

Lees meer »

Medallia Inc. (MDLA)

Medallia is een bedrijf uit de technologie sector dat is opgericht in het jaar 2000. Het heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco, Californië en is genoteerd aan de NYSE. Op dit moment heeft het een marktkapitalisatie van ongeveer 4 miljard dollar.

Lees meer »

17 tips uit Market Wizards

Market Wizards is een boek geschreven door futures en hedgefonds expert Jack D. Schwager. In het boek worden 17 professionele traders geinterviewd, vandaar ook de titel van dit stukje "17 tips uit Market Wizards". Omdat ik geprobeerd heb om van elke trader die aan het woord komt de beste tip eruit te halen en voor jullie op een rijtje te zetten.  

Lees meer »

Medical Properties Trust (MPW)

Medical Properties Trust is de enige Real Estate Investment Trust (REIT) die zich uitsluitend richt op ziekenhuisfaciliteiten, 66,5% van hun portfolio zit in de Verenige Staten, 5,4% in Australie en de overige 28,1% in Europa. Het is in 2003 opgericht en heeft het hoofdkantoor Birmingham, Alabama.

Lees meer »

Public Service Enterprise Group (PEG)

Public Service Enterprise Group, algemeen bekend als PSEG is een gediversifieerd energiebedrijf dat elektriciteit en gas distribueert aan residentiële, commerciële en industriële klanten in de staat New Jersey, Amerika. Het is het oudste en grootste nutsbedrijf in New Jersey en een van de tien grootste elektriciteitsbedrijven in de VS. 

Lees meer »

Ahold Delhaize cijfers Q2 2020

Vanochtend kwam Ahold met de cijfers van het tweede kwartaal 2020. De cijfers waren beter dan verwacht en ook werd er besloten om zowel het dividend als de verwachtingen voor de rest van het jaar te verhogen. 

Lees meer »

Kimberly Clark breekt uit!

Kimberly-Clark Corporation (KMB) is een bedrijf dat zich bezighoudt met de productie en verkoop van een reeks producten zoals wegwerpluiers, babydoekjes, verzorgingsproducten, papieren handdoeken, servetten, zeep,  ontsmettingsmiddelen en andere soortgelijke producten. Het verkoopt zijn producten aan supermarkten, drogisterijen en  detailhandelszaken.

Lees meer »

Grenergy Renovables SA.

Grenergy is een in 2007 opgericht spaans bedrijf dat zich bezighoudt met het produceren en exploiteren van zonnepaneel-instalaties en windparken. Tegenwoordig is het bedrijf ook werkzaam in Latijns-Amerika in landen zoals Mexico, Chili en Peru, markten waarin het een belangrijk portfolio van solar en windprojecten heeft ontwikkeld. 

Lees meer »

S&P 500 weer op winst voor 2020

Vorig jaar steeg S&P 500 index met 30% en sloot op 31 december 2019 op 3230,78 punten, in het begin van het jaar leek de stijging door te zetten en werden er nieuwe recordhoogtes gezet en op 19 februari werd de voorlopig hoogste koers van 3393 punten bereikt.

Lees meer »

Alfen NV.

Alfen is een in 1937 opgericht nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en ontwikkelen van energieopslagsystemen, smart grid (slimme elektriciteitsnetten) en laders voor elektrische voertuigen. Het zit dus in een sector met veel groeimogelijkheden, niet alleen de komende jaren maar zeker ook de komende decennia. 

Lees meer »

Ahold door de weerstand!

Vandaag sloot de AEX Index op 572,51, 1,10% lager dan maandag. Het was dus over het algemeen een slechte dag voor de nederlandse aandelen. De banken en verzekeraars stonden bij het slot nog wel allemaal in het groen en ook Shell, Kpn en Ahold sloten de dag positief af, voor de rest sloten alle aandelen in de min.

Lees meer »

Goldman Sachs vergroot belang in ACS

Afgelopen woensdag kondigde Goldman Sachs een verhoging van haar belang in Actividades de Construccion y Servicios SA (ACS) aan. De Amerikaanse investeringsbank verklaarde op 2 juli nog dat het 3% van de aandelen in ACS in de portefuille had en dat belang is nu meer dan verdubbeld naar 6,89%.

Lees meer »

S&P 500 Update

Vrijdagmiddag presenteerden de amerikanen het banenrapport voor juni en die waren minder slecht als verwacht. Er kwamen 4,8 miljoen banen bij waardoor het werkloosheidscijfer in juni daalde tot 11,1%, in april was dit nog 14,7%. 

Lees meer »

Arrowhead Pharmaceuticals (ARWR)

Arrowhead Pharmaceuticals Inc. is een farmaceutisch bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van geneesmiddelen voor ziekten met een genetische basis, gekenmerkt door de overproductie van een of meer eiwitten.

Lees meer »

Tradingsplan en Money Management

Om een goede trader te zijn heb je veel kwaliteiten nodig zoals geduld, discipline en doorzettingsvermogen. Maar het bezitten van deze kwaliteiten is echter geen garantie voor succes omdat er veel andere factoren meespelen waar je als trader geen controle over hebt. Om de risicos te minimaliseren is het daarom uiterst belangrijk dat je een tradingsplan hebt en een systeem voor je money management.

Lees meer »

GRUBHUB overname?

Grubhub Inc. is een bedrijf dat een mobiel platform heeft voor het ophalen en bezorgen van maaltijden.  Ze werken samen met meer dan 200.000 restaurants in meer dan 4000 Amerikaanse steden en Londen. Onder Grubhub vallen merken zoals Seamless, LevelUp, AllMenus en MenuPages.

Lees meer »

3 dingen die je moet doen voordat je begint met beleggen!

Beleggen in de aandelenmarkt is een van de meest populaire manieren van investeren. Door de historisch lage rente van de banken en de inflatie wordt je spaargeld op de lange termijn alleen maar minder waard. Veel mensen kiezen dus voor beleggen in aandelen. Maar zomaar een brokersaccount openen en aandelen kopen is niet de beste manier, er zijn namelijk een paar dingen die je moet doen en weten voordat je begint.

Lees meer »

CISCO Systems Inc. (CSCO)

Cisco Systems Inc. is een amerikaanse multinational met hoofdkantoor in San Jose, Californië die voornamelijk actief is in de ICT-sector met het ontwikkelen, produceren en verkopen van netwerkapparatuur, routers, switches en servers. Het bedrijf maakt ook beveiligingsapparatuur, internetconferentiesystemen en andere netwerkapparatuur voor bedrijven en overheidsinstanties. 

Lees meer »

POXEL (POX) stapje hoger?

Poxel is een bedrijf dat genoteerd is aan de franse beurs en zich bezig houdt met de biofarmaceutische sector, zo ontwikkelt het bijvoorbeeld een medicijn voor diabetes. Het belangrijkste product, Imeglimin, bevindt zich in een klinische fase 2-studie voor type 2-diabetesindicatie. Imeglimin is de eerste oraal beschikbare kandidaat voor diabetes die zich gelijktijdig richt op alledrie de belangrijkste organen van diabetes: de alvleesklier, de lever en de spieren.

Lees meer »

ZOVIO Inc. (ZVO)

Zovio is een onderwijstechnologiebedrijf, zo hebben ze onder andere een e-learningplatform dat toegang biedt tot meer dan 850 zelfstudiecursussen, certificeringen en speciaal samengestelde leerprogramma's, ze bieden een 24/7 bijleservice aan waarbij studenten online gekoppeld worden aan docenten die hen binnen 30 seconden kunnen helpen met meer dan 300 vakken en ook organiseren ze een coderingsbootcamp die webontwikkeling en cyberveiligheidstraining biedt aan studenten die op zoek zijn naar banen in de technische sector.

Lees meer »