CM.com eindelijk uitgebodemd?

Gepubliceerd op 24 juli 2022 om 04:37

Wat we nu kennen als CM.com begon in 1999 onder de naam ClubMessage, een bedrijf dat SMS berichten stuurde naar nachtclub- en festivalbezoekers met informatie over gast-DJ's, kortingen, openingstijden en ander nieuws. 

Sinds die tijd hebben ze binnen het bedrijf echter niet stil gezeten en bieden ze tegenwoordig een wijd arrangement platforms en services aan zoals; payment platform, communications platform, mobile service cloud, mobile marketing cloud, AI chat en voicebots, ticketing en digital signing.

Op 21 februari 2020 nam CM.com de plek in van lege beurshuls Dutch Star Companies One. Achteraf gezien bleek dit natuurlijk niet de beste timing vanwege de Corona pandemie die volgde. De koers daalde zoals bijna alle aandelen flink in de maand die hierop volgde, maar CM.com schoot snel weer omhoog en op 5 augustus 2021 werd de tot nu toe hoogste koers van € 47,40 behaald.

Zoals we in de grafiek kunnen zien is de koers sindsdien ook weer even snel gedaald. Tijdens de daling is de 50MA verschillende keren de weerstand gebleken. Afgelopen vrijdag leek de koers er eindelijk boven te gaan sluiten maar door het negatieve sentiment op de amerikaanse beurzen daalde de koers in de laatste paar uur weer tot net onder de 50MA. Toch denk ik dat voor CM.com het ergste voorbij is en de kans groot is dat de koers snel de weg naar boven weer zal vinden.

 

Als we wat inzoomen in de grafiek zien we dat de koers weer uit de dalende trendlijn is geslopen en dat de 50MA aan het uitvlakken is. Ook was het volume afgelopen vrijdag weer wat hoger dan de dagen ervoor. Volgende week donderdag worden de halfjaarcijfers bekend gemaakt, als deze door de markt goed ontvangen worden zou dit wel eens het keerpunt kunnen worden.

CM.com heeft op dit moment een P/S Ratio van 1,63. Dit is ontzettend laag voor een bedrijf dat in 2021 de omzet met 67% zag groeien en ook bij de cijfers van Q1 2022 weer 42% omzetgroei boekte ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. CM.com is echter nog niet winstgevend maar zelf geven ze aan dat waarschijnlijk eind 2023 de winst die ze genereren bij bestaande klanten de kosten zal overschrijden om nieuwe klanten aan te trekken en dus naar een structureel positieve EBITDA gaan.

CM.com is in mijn ogen een prachtig bedrijf, laag gewaardeerd, fundamenteel sterk, en ook lijkt het op basis van de technische analyse klaar voor een mooie rebound. Wil je meer weten over CM.com dan raad ik zeker dit interview van Rowan Nijboer met CEO en oprichter Jeroen van Glabbeek aan.

Trade safe en be patient!

Suso

ComputerComputer

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.