Chewy (CHWY) swingtrade!

Gepubliceerd op 2 juli 2022 om 13:57

Chewy is een Amerikaanse online retailer van huisdierenvoeding en andere huisdiergerelateerde producten. Chewy ging op 14 juni 2019 naar de beurs voor $22 per aandeel en trade onder het tickersymbool CHWY.

Chewy heeft de laatste 3 jaar de omzet met gemiddeld 36% zien groeien. Deze mooie groei heeft alleen op jaarbasis nog niet geleid tot winstgevendheid. Bij de laatste jaarcijfers werd er een EPS van  ($0,18)  gepresenteerd.

Na de IPO in 2019 ging het aandeel keer 5 en bereikte het in februari 2021 een koers van $120, maar zoals veel niet winstgevende bedrijven is ook Chewy de laatste tijd flink afgestraft en daalde de koers met meer dan 80% weer helemaal terug naar de IPO koers van $22.

Eerder deze maand rapporteerde Chewy een winst per aandeel in het eerste kwartaal van $0,04, wat $0,17 hoger was dan de ($0,13) die verwacht werd door de analisten. En de omzet voor het kwartaal bedroeg $2,43 miljard, vergeleken met de verwachting van $2,42 miljard. Deze cijfers zorgden voor een mooie stijging op hoog volume.

Op 24 juni brak de koers uit boven de dalende trendlijn, de dagen erna volgde een pullback met steun op de trendlijn en 9EMA. Na wat dojicandles op woensdag een donderdag  steeg de koers vrijdag met 7,11% en sloot de koers op dayhigh.

Voor de aankomende week heb ik Chewy hoog op mijn watchlist staan voor een swingtrade. Mochten de indexen (tijdelijk) opleven dan acht ik de kans groot dat Chewy door zal stijgen.

In de grafiek zie je mijn plan voor deze trade. Entry rond de $38, stoploss rond de $33 en profit target bij de $48, hier loopt de 200MA die vaak voor weerstand zorgt. Dit is natuurlijk zoals altijd mijn persoonlijke mening en plan. Mocht je overwegen om ook aandelen te kopen doe dan altijd zelf je onderzoek en maak je eigen plan!

DierDier

Wil je trouwens dierenvoeding of andere producten online bestellen doe dat dan door op de affiliatebanner hierboven van Bol.com te klikken. Daarmee help je tradersinfo.nl enorm. Bedankt alvast!

Suso.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.