Invesco S&P500 High Dividend Low Volatility ETF (HDLV)

Gepubliceerd op 25 mei 2022 om 12:19

Voor het samenstellen van deze ETF worden de 75 aandelen uit de S&P500 met het hoogste dividend van de laatste 12 maanden geselecteerd. Per marktsector mogen er maximaal 10 aandelen in komen om te zorgen voor een zo goed mogelijke diversificatie. Van de geselecteerde aandelen komen uiteindelijk de 50 aandelen met de laagste volatilitiet in deze ETF. 

Sectorverdeling HDLV ETF:

Omdat vaak de nutsbedrijven en de bedrijven uit de consumptiegoederensector minder volatiel zijn als aandelen uit de andere sectoren, en de meeste ook een dividend uitbetalen zie je dat deze een groot deel van de ETF uitmaken. Samen zijn ze op dit moment goed voor meer dan 40%. De 2 sectoren die het kleinste percentage van de ETF uitmaken zijn industrie en information technology, samen slechts 5,8%.

Top 10 holdings HDLV ETF:

Hieronder de top 10 holdings op dit moment. Wat opvalt is dat de top 3 allemaal bedrijven uit de energie sector zijn. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat deze ETF het de laatste maanden een stuk beter heeft gedaan dan de S&P500. De energie sector is namelijk de best presterende sector, met een resultaat van +51,8%. De S&P doet het stukken slechter met -17,5% tot nu toe dit jaar.

De ETF heeft $245,634,477 activa onder beheer ,en voor het houden van deze ETF moet er een TER betaald worden van 0,30%. De dividendyield is op dit moment 3,22% en wordt per kwartaal uitbetaalt. De ETF is op verschillende beurzen verhandelbaar maar bij DeGiro zit de Xetra listing in de kernselectie, wat het natuurlijk nog aantrekkelijker maakt. 

Doordat de koers van HDLV al flink wat opgelopen is de laatste maanden en de ETF in de kernselectie bij DeGiro zit, en mij dus geen zorgen hoef te maken over de transactiekosten is mijn aanpak voor het bouwen van mijn positie anders dan gebruikelijk. Ik zal deze namelijk beetje bij beetje opbouwen tot de gewenste grootte. De eerste aandelen heb ik al binnen voor € 33,15, als ik meer aandelen koop zal ik natuurlijk delen in de Chat Box

Succes allemaal!

Suso.

 

Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.