Tradersinfo 10K portfolio update!

Gepubliceerd op 18 december 2021 om 19:24

Het jaar 2021 zit er bijna op! de S&P 500 staat 23,02% in de plus, de Nasdaq 17,7% en de Dow Jones 15,55%. Tijd om te kijken hoe de Tradersinfo 10K Porto het tot nu toe heeft gepresteerd. 

Er zijn nog een aantal beursdagen te gaan, en vooral met de volatiliteit van de afgelopen weken, kan er nog wel het een en ander veranderen. Toch leek het een goed moment om naar de aandelen te kijken die ik op dit moment in mijn portfolio heb.

 

Boven aan de lijst gelijk de 2 aandelen die in het rood staan; BTG de Canadese goudmijner. Ik heb deze al een tijdje in mijn portfolio, mijn timing van kopen was zeer slecht, goudprijs daalde en ook kregen ze problemen met een vergunning voor een mijn in Mali. Deze problemen zijn nu sinds kort opgelost, fundamenteel zit het nog goed en ook blijft het dividend veilig. Ik hou ze voorlopig dus nog zeker in mijn portfolio. BBY is mijn laatste aankoop, sindsdien een beetje gezakt maar ook een van de voorzitters kocht voor $2 miljoen aandelen na de recente dip, zakt het verder koop ik waarschijnlijk aandelen bij.

 

Gelukkig is de lijst met aandelen die in het groen staan een stuk langer! 

BNZL, CSCO, DLR, IDA, JNJ, AD, LCNB, MPW, NCK, PEG, SNA, STAG, TD en UNM staan allemaal op winst. Hoewel ik al deze aandelen gekocht heb voor het betrouwbare dividend en de goede balans is het toch fijn om te zien dat ook de koers de goede kant opgaat. De cijfers van bijna alle bedrijven uit mijn portfolio waren ook dit jaar goed, en ik ben ervan overtuigd dat als de winst van deze bedrijven blijft stijgen, de koers dit op de lange termijn ook zal blijven doen.

Apart van de losse aandelen heb ik ook nog een ETF, de iShares Europe Quality Dividend ETF, deze staat momenteel op een kleine plus.

De porfolio begon op 1 januari 2021 met €14080, elke maand is er €100 bijgestort,  €14080 + €1200 maakt een totaal van €15280.

Op dit moment bedraagt de Tradersinfo 10K Portfolio €19104 wat betekent dat het rendement voor dit jaar op dit moment 25% bedraagt.

Ik vergelijk mijn rendement graag met de brede S&P 500 index, en tot nu toe heeft de portfolio het iets beter gedaan. Er kan nog van alles gebeuren maar voorlopig ben ik er zeer tevreden mee!

Suso.

Kerst 2021Kerst 2021

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.