Markt Update halfjaar 2021!

Gepubliceerd op 1 juli 2021 om 13:04

De eerste 6 maanden van het jaar zijn voorbij, een goed moment om te kijken wat de indexen tot nu toe gedaan hebben, welke sectoren van de markt het goed gedaan hebben en welke er juist minder gepresteerd hebben. 

Het eerste halfjaar van 2021 is goed verlopen voor de beleggers, de nederlandse AEX Index is met maar liefst 18% gestegen, de brede Amerikaanse S&P500 index is met 14,41% gestegen en de Nasdaq is met 12,54% gestegen. Tot nu toe zeker geen slecht jaar wetende dat het gemiddelde jaarlijkse rendement van bijvoorbeeld de S&P500, 7% is.

tabel van sectorspdr.com

 

Zoals we in de tabel hierboven in de met oranje gemarkeerde kolom kunnen zien staan alle sectoren voor dit jaar in het groen maar hebben niet alle sectoren even goed gepresteerd. Vooral de Consumer Staples, Technology, Utilities, Healthcare en Consumer Discretionary sectoren hebben het minder gedaan, daarentegen hebben de Energy, Financials en de Industrials sector het juist heel goed gedaan, deze sectoren waren ook de sectoren die het zwaar te verduren hebben gehad in 2020 en hadden dus nog wat in te halen. 

Wat te verwachten voor de rest van het jaar? Mijn persoonlijke mening is dat de sectoren die het in het begin van het jaar goed gedaan hebben nog zeker ruimte hebben voor een verdere stijging, dit zijn namelijk ook de sectoren die het goed doen bij een goede economie en hogere inflatie. Ook de Basic Materials sector doet het normaal gesproken goed als de inflatie stijgt.

Lees voor meer informatie ook het artikel: Hoge inflatie en het effect op de aandelenmarkt!

Een sector die nog weleens zou kunnen verrassen is de Healthcare sector. Deze heeft het namelijk in 2020 als gevolg van de pandemie ook zwaar te verduren gehad maar is in tegenstelling tot de andere sectoren nog niet hersteld en zou wel eens een inhaalrace kunnen beginnen nu de Coronabesmettingen wereldwijd afnemen en de ziekenhuizen weer tijd en ruimte krijgen voor andere behandelingen. Tijdens de pandemie zijn er veel operaties en behandelingen uitgesteld en dat hebben de makers van bijvoorbeeld medicijnen, medische apparaten en instrumenten ook gevoeld. Nu alles weer een beetje "normaal" lijkt te worden zouden deze bedrijven wel eens positief kunnen verrassen bij het presenteren van de derde kwartaal cijfers en zou de gehele sector het weleens goed kunnen gaan doen.

 

Succes allemaal en trade safe!

Suso.

 

Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.