Boek review SuperTrader!

Gepubliceerd op 3 mei 2021 om 18:45

SuperTrader is geschreven door Dr. Van K. Tharp,  een van de meest prestigieuze trainers van traders, hij verspreidt zijn kennis via het Van Tharp Instituut en zijn boeken. Hij heeft verschillende boeken op zijn naam staan waaronder; Trade Your Way to Financial Freedom, Safe Strategies for Financial FreedomVan Tharp's Definitive Guide To Position Sizing, Trading Beyond the Matrix en het boek waar deze review over gaat; SuperTrader, make consistent profits on good and bad markets, uit 2009.

Wie is Dr. Van K. Tharp?

Dr. Van K. Tharp behaalde zijn universitair diploma psychologie aan de Universiteit van Oklahoma Health Sciences Center in 1975, hij is een gecertificeerd leraar in Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), als gecertificeerde Master Time Therapist, een gecertificeerde NLP-modelleur en een assistent-instructeur in NLP. De term Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop vervolgens reageren. Dr. Van K. Tharp heeft zijn ervaring in NLP gebruikt om de succesvolle methodes  te creëren die uitgebreid in zijn boeken worden besproken. 

SuperTrader is anders dan de meeste boeken over traden. In dit boek gaat het niet over de technische analyse van grafieken en de indicatoren die hierbij gebruikt worden, maar zoals de achtergrond van de schrijver al doet vermoeden gaat dit boek voor een groot deel over de de psychologie die bij het traden komt kijken. Door zijn ervaring met het trainen van traders weet hij dat het bij de meeste traders fout gaat doordat ze de verkeerde mindset hebben. Met handige oefeningen probeert hij je mentaliteit te verbeteren en je te laten zien dat ook al is je strategie nog zo goed,  je zonder de juiste tradersmindset gedoemd bent te falen.

 

Enkele van de onderwerpen die worden besproken zijn:  

  • het werken aan jezelf
  • de emoties waar je bij het traden mee te maken krijgt
  • het verbeteren van je mentaliteit
  • het maken van een tradingsplan
  • een strategie voor het bepalen van je positiegrootte 

 

SuperTrader is in mijn ogen het ideale boek voor traders die al enige ervaring hebben met de basis principes van de technische analyse, maar nog worstelen met het consistent winst maken op de markt. Het is makkelijk te lezen met duidelijke taal en je mentaliteit in zowel het traden als in het dagelijks leven zullen er gegarandeerd door verbeteren.

Mocht je geinteresseerd zijn in SuperTrader of je gaat wat anders kopen bij Bol.com, doe het dan via een van de links of de banners op de site. Op die manier krijg je een mooi product, ik krijg een kleine comissie die helpt om tradersinfo.nl vooruit te helpen en het kost je niks extra. Voor meer boeken kijk in de menubalk onder "boeken over beleggen".

Bij voorbaat dank,

 

Suso.

 

StudieboekenStudieboeken

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.