MarineMax (HZO)

Gepubliceerd op 25 april 2021 om 16:10

MarineMax Inc. (HZO) verkoopt plezierboten en jachten in de Verenigde Staten. Het bedrijf verkoopt nieuwe en gebruikte boten maar ook alle scheepsonderdelen en accessoires die je maar kunt bedenken zoals; ankers, motor onderdelenpropellers, aanhangwagens, watersportaccessoires,  reddingsvesten etc. etc.

Afgelopen donderdag kwam MarineMax met de resultaten van Q2 2021 en die waren meer dan goed. De omzet steeg met 70% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst werd meer dan verzevenvoudigd tot respectievelijk $38,9 miljoen of $1,69 per aandeel. Dit in vergelijking met een nettowinst van $5,1 miljoen en een winst per aandeel van $0,23 in dezelfde periode vorig jaar. De sterke vraag naar boten, de geografische- en productdiversificatie, en het digitale platform hebben voor deze mooie cijfers gezorgd. 

Bij de presentatie van de cijfers zei de CEO, W. Brett McGill “As we enter our most active season, our large on-order backlog provides us with additional confidence for the balance of fiscal 2021, into fiscal 2022 and beyond. With a balanced strategic plan, a committed team, premium brands, exceptional customer service, an enthusiastic customer base, a global market presence and the ongoing benefits from investment in technology, MarineMax is well-positioned to drive growth as the world’s preferred boating and yacht retailer.”

Nu de zomer eraan komt en de cijfers van Q2 goed waren ziet de nabije toekomst er volgens de CEO er voor MarineMax goed uit en daardoor verhoogt het bedrijf zijn richtlijn voor het boekjaar 2021 voor de winst per aandeel van $4,00/$4,20 per  aandeel naar $5,50/$5,65 per aandeel.  

Op 31 maart 2021 had het bedrijf aan cash en kredietfaciliteiten meer dan $ 350 miljoen.

Als we kijken naar de belangrijke verhoudingen voor de fundamentele analyse zien we dat de P/E Ratio op dit moment 10 is, de D/E Ratio 0,67, de ROE (ttm) 27% en de P/S Ratio 0,57. Als je niet weet wat deze verhoudingen inhouden klik dan op de link hieronder.

Fundamentele Analyse, www.tradersinfo.nl

Fundamenteel zit het dus wel goed op dit moment, maar ook technisch is het in mijn ogen een mooi moment om in te stappen.

In de grafiek zien we dat er rond de $45.50 een bodem gevormd werd en de koers na de cijfers met een gap naar boven open ging. Het volume was meer dan het dubbele van het 30 daagse gemiddelde maar door het nieuws dat de Amerikaanse president Joe Biden de vermogenswinstbelasting voor rijke Amerikanen wil verhogen daalden de indexen en kon MarineMax de mooie koersstijging niet vasthouden. Toen vrijdag het goede sentiment weer terug was op de amerikaanse beurzen steeg MarineMax met net iets meer dan 8%. Ook zien we dat bij de MACD indicator de MACD-lijn de Signallijn positief gekruist is. Ik verwacht dat de koers snel de weerstand rond de $64 zal gaan opzoeken wat vanaf de huidige koers een stijging betekent van ongeveer 16%. Eenmaal daar aangekomen is het afwachten hoe de koers zal reageren maar het zou met niks verbazen als het daar ook snel boven zal komen.

MarineMax heeft dus in mijn ogen een mooie technische setup die ook fundamenteel ondersteund wordt. Dit aandeel staat in ieder geval boven aan mijn watchlist voor aankomende week. Mocht je geinteresseerd zijn in meer mooie setups volg me dan op Instragram, daar plaats ik elke week een swingtrade watchlist en andere handige tips.

En zoals altijd dit enkel mijn visie van het aandeel MarineMax, dit is geen koop- of verkoopadvies. Neem je beslissingen gebaseerd op je eigen onderzoek. Succes allemaal!

Suso.

 

KlussenKlussen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.