IMV Inc. technische analyse

Gepubliceerd op 22 februari 2021 om 13:33

IMV is een Canadees biofarmaceutisch bedrijf in de klinische fase dat immunotherapieën tegen kanker ontwikkelt. Het belangrijkste geneesmiddel wat ze aan het ontwikkelen zijn is DPX-Survivac tegen eierstokkanker maar ook lopen er verschillende onderzoeken in samenwerking met Merck naar geneesmiddelen tegen andere soorten van kanker.

(Imv. grafiek Nasdaq)

Het lijkt erop dat het wel eens een mooi moment kan zijn om in te stappen voor een swingtrade bij IMV. Als we kijken naar de grafiek (Nasdaq) zien we op 14 juli 2020 een enorme  groene candle, op die dag schoot de koers meer dan 100% omhoog op een persbericht over de snelle voortgang van het COVID-19-vaccinprogramma waar ze mee bezig zijn. Sinds die tijd is de koers niet meer boven de hoogste koers van die dag uitgekomen en daalde de koers zelfs tot het niveau van voor het persbericht en sloot daarmee ook de Gap.

Rond de $2.90 werd er steun gevonden en kroop de koers langzamerhand weer wat omhoog. De rode dalende trendlijn werd daarna de weerstand en 3 keer getest, maar op 4 februari brak de koers erboven uit met een redelijk goed volume. Na de uitbraak is er een mooie pullback gekomen op laag volume, en de echte reden waarom het mij nu zo´n mooi moment lijkt om in te stappen is omdat er drie factoren zijn die als bodem kunnen werken, namelijk; de dalende trendlijn waar de koers boven uitgebroken is, de stijgende trendlijn die vanaf de bodem van $2.90 gevormd is, en de 200MA die ook vaak door traders als mogelijke bodem wordt gezien.

Iets om zeker op te letten zijn de amerikaanse futures, op het moment dat ik dit schrijf staan de Nasdaq futures namelijk op -1.30% en de S&P500 futures op -0.75%. Dit hoeft natuurlijk niets te betekenen, maar vaak als het sentiment op de grote indexen slecht is worden individuele aandelen die er goed bij lijken te liggen toch mee omlaag getrokken.

Doe zoals altijd zelf je analyse en neem op basis daarvan je beslissingen. IMV staat bij mij voor vandaag in ieder geval boven aan mijn watchlist!

Succes en trade safe!

Suso.

DrankDrank

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.