Stag Industrial Inc. (STAG)

Gepubliceerd op 12 januari 2021 om 17:34

Stag is een Real Estate Investment Trust wat genoteerd is aan de NYSE. Het is in de Verenigde Staten eigenaar en beheerder van 462 gebouwen uit de industriële sector.

Er zijn veel dingen die Stag in mijn ogen een goede investering voor de lange termijn maken. Het zit in een sector die de komende jaren nog zeker wel verder zal groeien, vooral de toename in het on-line shoppen zal de groei bevorderen, al deze spullen moeten natuurlijk ergens opgeslagen worden en om de tijd van de distributie te verminderen is hoe dichter bij de uiteindelijke klant hoe beter. Daarom zullen er de komende tijd veel opslagruimtes en distributiecentra nodig zijn.

 

De portfolio van Stag is goed gediversifieerd wat natuurlijk het risico verkleint, mocht het slecht gaan met een van de klanten en kan deze de huur niet meer betalen dan zal dit geen grote invloed op Stag hebben. De grootste klant huurt slechts 2.9% van de portfolio, en dit is niemand minder dan Amazon. In de afbeelding kun je zien wie de top 10 huurders  zijn.

Als we kijken naar de cijfers van Stag zien we dat de P/FFO verhouding nu 16.1 is, als we dit vergelijken met de P/FFO van REIT´s uit dezelfde sector zoals PRD met 30.1 en DRE met 31.2 dan lijkt Stag op dit moment ondergewaardeerd. 

In de tabel hierboven zien we dat de cijfers van Stag de juiste kant op gaan; de FFO per aandeel is sinds 2016 elk jaar gestegen, de Operating Margin is ook gestegen, de D/E is juist flink gedaald de laatste jaren, het dividend is elk jaar iets verhoogd maar de Payout Ratio ten opzichte van de FFO is juist omlaag gegaan. Dit betekent dat er meer dividend wordt betaald maar dat daar een kleiner deel van de FFO voor nodig is, goed dus.

 

Stag heeft sinds 2012 elk jaar het dividend verhoogd met een gemiddelde van 1,9% over de afgelopen 5 jaar, niet veel natuurlijk maar dit kwam vooral doordat de Payout to FFO aan de hoge kant was. 

Als de trend in de daling van de Payout Ratio kan doorzetten is de kans groot dat ze het dividend sneller zullen gaan verhogen omdat een REIT nu eenmaal verplicht is om een groot deel van de winst uit te betalen aan de aandeelhouders. Op dit moment wordt er per maand $0.12 cent per aandeel uitbetaald wat op jaar basis een dividend yield geeft van 4.75%.

Zoals je onderaan de pagina kan zien heb ik al wat aandelen van Stag aan mijn dividendportefuille toegevoegd en als de goede trend in de cijfers doorzet zal ik mijn positie waarschijnlijk verder uitbreiden.

Dit artikel gaat over mijn visie op het aandeel Stag, ik ben geen financieel adviseur en dit is ook geen koop- of verkoopadvies. Maak altijd je beslissingen gebaseerd op je eigen onderzoek. Succes!

 

Suso.

 

Films en seriesFilms en series

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Tequila
3 jaar geleden

Hey, ik denk top voor lange termijn, geen exponentiële groei ,maar gestaag. Ik zou mss wel bij een beurscorrectie binnenkort profiteren van een iets lagere instapprijs.

Suso
3 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Tequila. Het is ook de bedoeling om het aandeel vast te houden zolang het fundamenteel goed zit, en ja wie weet zakt het eerst nog wat, als dat zo is koop ik waarschijnlijk bij.