Pharming (PHAR)

Gepubliceerd op 12 november 2020 om 18:54

Het biofarmaceutische bedrijf Pharming is natuurlijk bij elke nederlandse belegger bekend. Voor de lange termijn belegger is het sinds de mooie stijging in 2017 geen vetpot geweest.  De koers heeft sindsdien tussen de 0,70 en 1,60 heen en weer geschommeld met een zware weerstand op de 1,60.

Voor de wat kortere termijn swingtraders zijn er meer kansen bij Pharming, op dit moment lijkt het aandeel ook weer klaar te zijn voor een stijging. Als we naar de lange termijn grafiek hierboven kijken (maand candles) zien we die duidelijke weerstand rond de 1,60, ook zien we dat de koers steun heeft gevonden op de 50MA.

Als we inzoomen naar de dagelijkse candles zien we hier dat de koers de laatste maanden verschillende keren is afgeketst op de 50MA (rode pijlen) maar begin van de maand is de koers er boven gekomen en voorlopig ook gebleven. Ook is de 9EMA is de 20EMA positief gekruist. De laatste dagen was er een kleine weerstand rond de 1,015 maar daar is de koers vandaag boven gesloten. Het volume is ook goed sinds dat de koers weer boven de 50MA staat, op de dagen dat de koers in het groen eindigde was het volume boven het 30 daags gemiddelde. In de grafiek heb ik met dunne rode lijnen de mogelijke weerstanden getekend. De 200MA (zwarte lijn) kan vaak ook een weerstand worden, dus als de koers daar komt is het ook opletten.

Het lijkt er dus op dat de koers van Pharming de komende dagen nog verder op zal lopen, ben wel op je hoede voor het algemene sentiment op de beurzen omdat de indexen de afgelopen dagen natuurlijk al flink omhoog geschoten zijn en een gezonde correctie niet uitgesloten is. Gebruik daarom altijd een stoploss om ongewenste verrassingen te voorkomen.

 

Succes allemaal!

Suso.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.