Medallia Inc. (MDLA)

Gepubliceerd op 30 september 2020 om 20:34

Medallia is een bedrijf uit de technologie sector dat is opgericht in het jaar 2000. Het heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco, Californië en is genoteerd aan de NYSE. Op dit moment heeft het een marktkapitalisatie van ongeveer 4 miljard dollar.

Medallia runt een cloudservice die de ervaringsgegevens van werknemers en klanten vastlegt, ze passen een zelf ontwikkelde artificial intelligence technologie toe die persoonlijke- en digitale informatie en die van internet of things-apparaten verzamelt en daarna analyseert. Het verzamelen en gebruiken van die gegevens is een van de grootste trends van de afgelopen jaren. De informatie van wat we online doen en hoe bedrijven die data kunnen gebruiken om efficiënter en winstgevender te worden wordt steeds belangrijker.

Met het Medallia Experience Cloud platform kunnen klanten churn verminderen (percentage klanten dat gedurende een bepaalde periode is gestopt met het gebruik van het product of de dienst van een bedrijf), tegenstanders in promotors en kopers veranderen en cross-sell en up-sell kansen creëren. 

Dit alles zal natuurlijk de bedrijfsresultaten en marketing verbeteren en daardoor een positieve invloed hebben op het rendement van de klanten van Medallia. Medallia bedient de detailhandel, technologie, productie, financiële dienstverlening, verzekeringen, horeca, telezorg en de publieke sector. Onder de 840 bedrijven die gebruik maken van de service van Medallia bevinden zich klanten zoals; ABN Amro, Air BNB, Bank of America, PayPal, Samsung, Mercedes Benz, IBM, Vodafone en Hilton.

Op 3 september kwam Medallia met de resultaten van het fiscale tweede kwartaal 2021 met recordopbrengsten op het gebied van abonnementen en totale omzet. De totale omzet voor het kwartaal bedroeg $115,5 miljoen, een stijging van 21% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Bij de presentatie van de cijfers van het eerste kwartaal heeft de CFO Roxanne Oulman gezegd dat ze een omzet verwachte van tussen de $109 miljoen en $111 miljoen. En de analisten verwachten een omzet van boven de $113 miljoen in Q2. Dus ze hebben ligt beter gepresteerd als hun eigen verwachting en die van de analisten.

De laatste 2 jaar is de omzet elk jaar met gemiddeld 24% gestegen maar het netto inkomen is juist gemiddeld met -26% gedaald en de basic EPS met gemiddeld -22% van -0.57 eind 2018 naar -0.87 eind 2020. Een erg slecht teken natuurlijk dat ze de groei in omzet niet hebben kunnen vertalen naar meer winst. Maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. 

Zo weet Medallia bijvoorbeeld de inkomsten uit abonnementen elk kwartaal te vergroten, zo ook weer in het laatste kwartaal waar de inkomsten met 25% stegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, naar $92,8 miljoen. Voor Q3 ligt de verwachting tussen de $94.6 en $95.6 miljoen.

Het nettoverlies voor het tweede kwartaal werd ook minder, namelijk $35,2 miljoen, of -$0,25 per aandeel vergeleken met een nettoverlies van $38,3 miljoen, of -$0,87 per aandeel in dezelfde periode vorig jaar. En zoals we hieronder kunnen zien is de Operating Margin (OM) in twee jaar van -20% naar -1% is gegaan en eind dit jaar zal het waarschijnlijk positief zijn. De OM berekent het deel van de inkomsten van een bedrijf dat overblijft, vóór belastingen en andere indirecte kosten zoals huur, bonus, rente, enz.

Op 31 juli had Medallia 347,5 miljoen aan cash en andere liquide beleggingen en op 15 september lieten ze weten dat ze voor 500 miljoen senior notes gaan uitgeven in een emissie voor institutionele beleggers. Dus een nieuwe emissie lijkt voorlopig uitgesloten. Op dit moment hebben ze een D/E Ratio van 0.12 en een P/S Ratio van 8.44.

Medallia is een bedrijf wat ik op mijn watchlist heb staan en waarvan ik de ontwikkeling zeker zal gaan volgen omdat ik er veel potentie in zie. Als het management de kosten kan verlagen, de huidige trend in de Operating Margin kan doorzetten en uituidelijk  winstgevend kan worden is dit zeker een aandeel wat interessant is voor de langere termijn, maar op dit moment is het allemaal nog te onzeker.

Wel heb ik wat aandelen gekocht voor een swingtrade omdat ik denk dat het te hard is afgestraft na de laatste cijfers en de aankondiging van de emissie. De koers lijkt nu een beetje te bodemen rond de 200MA.

 

Dit is geen koop- of verkoopadvies en ik ben geen financieel adviseur. Doe altijd zelf je onderzoek en neem je eigen beslissingen! Succes!

 

De tabellen die ik gebruikt heb komen van de laatste presentatie van Medallia, op www.medallia.com

 

Suso.

Bol 10-daagseBol 10-daagse

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.