Public Service Enterprise Group (PEG)

Gepubliceerd op 16 augustus 2020 om 11:45

Public Service Enterprise Group, algemeen bekend als PSEG is een gediversifieerd energiebedrijf dat elektriciteit en gas distribueert aan residentiële, commerciële en industriële klanten in de staat New Jersey, Amerika. Het is het oudste en grootste nutsbedrijf in New Jersey en een van de tien grootste elektriciteitsbedrijven in de VS. 

Ik ben van plan om dit aandeel aan mijn dividend portfolio toe te voegen. Het is geen bedrijf wat elk jaar met dubbele cijfers zal groeien maar dat vind ik voor een dividend aandeel ook niet zo belangrijk. Waar ik naar kijk is of het een stabiele omzet heeft, weinig schuld, goed management en of het dividend voor de komende jaren niet in gevaar komt en nog zal groeien.

Als we kijken naar de P/E Ratio (TTM) dan zien we dat er momenteel iets meer dan 16 keer de winst betaald wordt voor één aandeel, terwijl de gemiddelde P/E Ratio van de laatste 5 jaar 21.6 is en de algemene P/E Ratio voor de bedrijven uit de elektrischetijdssector rond de 26 ligt en de P/E Ratio voor de bedrijven uit de gassector zelfs rond de 30. 

De omzet groeit stabiel gemiddeld met 3,5% per jaar en de kosten om die omzet te behalen groeien met ongeveer 2,5% per jaar. De D/E Ratio is op dit moment 0.88, normaal gesproken word een D/E Ratio van onder de 1 gezien als goed, maar hoe lager hoe beter dat betekent namelijk dat er minder vreemd vermogen gebruikt is om het bedrijf te financieren.

PSEG is ook aan het investeren in schone energie. Zo zijn ze van plan $3,5 miljard te investeren in energie-efficiëntie, oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen en energieopslag. Ook hebben ze al $1.9 miljard geinvesteerd in zonne-energie en zijn ze in onderhandeling over een joint venture-overeenkomst om een belang van 25% te krijgen in Ørsted's 1.100 MV Ocean Wind Proyect. 

In hun laatste presentatie van de tweedekwartaalcijfers is te lezen dat ze geen plannen hebben om in nieuwe centrales te investeren die fossiele grondstoffen gebruiken. Het doel is om in 2050 helemaal geen schadelijke broeikasgassen meer te produceren.

PSEG betaalt een jaarlijks dividend van $1.96 wat uitkomt op en dividend yield van 3.55%. Ze hebben het dividend de laatste 8 jaar gemiddeld met 4,9% per jaar verhoogd. De Pay Out Ratio is 55,78% dus er is nog ruimte om het dividend verder te verhogen. Op 8 september is de volgende ex-dividend datum, dan zal er $0.49 per aandeel uitgekeerd worden.

Als we naar de grafiek met de maandelijkse candles kijken dan zien we dat het aandeel al lange tijd in een mooie uptrend zit en dat de koers bijna altijd boven de 200MA is gebleven en nu ook weer boven de 50MA staat.

Als we wat inzoomen naar de dagelijkse candles dan zien we dat de koers na de coronaviruscrash al wat hersteld is maar er nog ongeveer 15% ruimte is tot de hoogste koers ooit op $63.80. Er is nu een kleine weerstand gevormd op $56.25. Mijn plan is om te kopen boven die weerstand of kopen bij een flinke terugval. Als ik besluit in te stappen ga ik echt voor de lange termijn dus ik zou het zeker niet erg vinden om op een lagere koers te kunnen kopen.

Dit is mijn visie op het aandeel PEG, ik ben geen financieel adviseur en dit is ook geen koop- of verkoopadvies. Doe altijd zelf je onderzoek en als je dat gedaan hebt zou ik ook graag daar het resultaat van horen!

 

Succes allemaal!

 

Suso

 

TuinTuin

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.