Ahold Delhaize cijfers Q2 2020

Gepubliceerd op 5 augustus 2020 om 10:44

Vanochtend kwam Ahold met de cijfers van het tweede kwartaal 2020. De cijfers waren beter dan verwacht en ook werd er besloten om zowel het dividend als de verwachtingen voor de rest van het jaar te verhogen. 

De cijfers van Ahold waren mede door de gevolgen rond de Coronacrisis erg goed, er werd een omzet behaald van 19.103 miljoen euro een stijging van 16% vergeleken met vorig jaar, de analisten rekenden op een omzet van 17.978 miljoen euro. De winst in het tweede kwartaal werd zelfs verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, naar 693 miljoen euro, vorig jaar was dit slechts 334 miljoen euro. Wel moet er rekening gehouden worden met het feit dat de nettowinst van het tweede kwartaal 2019 gedrukt werd door stakingen bij de winkels van Stop & Shop in Amerika. 

 

Bij de supermarkten van Ahold Delhaize steeg ook de verkoop online ook fors, de netto online verkoop groeide met 77,6%. Eind 2020, een jaar eerder dan gepland, zal het doel van € 7 miljard netto verkoop online bereikt worden. Dit komt natuurlijk mede doordat de klanten vanwege de lockdowns vaker hun boodschappen thuis laten bezorgen. Om dezelfde reden deed ook Bol.com het goed, daar werd 65 procent meer verkocht.

Ahold heeft aangekondigd het interimdividend met 67 procent te verhogen naar 0,50 euro per aandeel.

We mogen weerWe mogen weer

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.