Kimberly Clark breekt uit!

Gepubliceerd op 29 juli 2020 om 13:48

Kimberly-Clark Corporation (KMB) is een bedrijf dat zich bezighoudt met de productie en verkoop van een reeks producten zoals wegwerpluiers, babydoekjes, verzorgingsproducten, papieren handdoeken, servetten, zeep,  ontsmettingsmiddelen en andere soortgelijke producten. Het verkoopt zijn producten aan supermarkten, drogisterijen en  detailhandelszaken.

Op 23 juli presenteerde KMB de cijfers van het tweede kwartaal 2020 en die waren goed. Dat was ook te verwachten omdat de producten van KMB ook tijdens de lockdowns gewoon gekocht werden, en vele producten zoals wc papier werden zelfs meer gekocht als voor de Coronacrisis.

In het tweede kwartaal van 2020 werd er een  omzet van 4,6 miljard dollar behaald, een lichte stijging in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten in het tweede kwartaal was een record van $1579 miljoen in 2020 vergeleken met $609 miljoen in 2019. KMB presenteerde een winst per aandeel van $2,20 voor het kwartaal, flink boven de verwachtingen van de analisten, die hadden namelijk $1,80 per aandeel verwacht.

Fundamenteel zit het dus wel goed op dit moment, maar ook technisch ziet de grafiek er mooi uit. Gisteren brak de koers uit naar een nieuwe hoogste koers ooit. De koers sloot met een mooi volume op $150.80, wat ook de hoogste koers van de dag was. Ik verwacht dan ook dat de koers de komende dagen/weken nog wel wat hoger zal komen. Maar in deze onzekere tijden is het moeilijk een voorspelling te maken omdat als de indexen dalen, KMB ook mee naar beneden getrokken zal worden. Plaats daarom altijd een stop loss, een goede plaats voor een stop loss is rond de $144, zo word je stop loss beschermd door de oude weerstand van $149, en die van rond de $145.

Succes weer allemaal.

 

Suso.

 

StudieboekenStudieboeken

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.