Grenergy Renovables SA.

Gepubliceerd op 23 juli 2020 om 18:30

Grenergy is een in 2007 opgericht spaans bedrijf dat zich bezighoudt met het produceren en exploiteren van zonnepaneel-instalaties en windparken. Tegenwoordig is het bedrijf ook werkzaam in Latijns-Amerika in landen zoals Mexico, Chili en Peru, markten waarin het een belangrijk portfolio van solar en windprojecten heeft ontwikkeld. 

Grenergy bouwt niet alleen zonnepaneelinstallaties en windparken om zelf te exploiteren maar ze bouwen ze ook voor verkoop aan derden. Ze betrekken zich dan bij alle fasen van een project: ontwikkeling, bouw en onderhoud. Zo werden er in het eerste kwartaal van 2020 vier zonnecentrales in Chili gebouwd en verkocht aan verschillende internationale fondsen. Mede daardoor werd er een winst van 3,4 miljoen euro behaald en verdrievoudigde het de omzet tot 33,2 miljoen in het eerste kwartaal van het jaar. In het eerste kwartaal van 2019 rapporteerde Grenergy nog  een verlies van 0,4 miljoen euro.  Het bedrijf groeit erg snel en dit kunnen we hieronder terug zien in de cijfers van Grenergy.

 

De omzet is sinds 2016 met gemiddeld 286% per jaar gegroeid, zeker niet slecht. De Cost of Revenue is ook flink gegroeid maar de gemiddelde groei per jaar ligt een stuk lager dan de gemiddelde groei van de omzet dus positief. En de SG&A Expenses zijn met gemiddeld 47% per jaar gestegen. Wat we hieruit kunnen opmaken is dat de omzet sneller groeit dan de kosten en dat is natuurlijk zeer gunstig voor de lange termijn.

In de tabel kunnen we ook zien dat de Total Net. Dept ook flink omhoog is gegaan vooral in het laatste jaar, eind 2018 was het nog 3.9 miljoen en eind 2019 was dit 41.2 miljoen, een opvallend verschil. Maar er is een verklaring voor: Een groot gedeelte van dit geld is namelijk in het eerste kwartaal van 2020 gebruikt voor het financieren van de bouw van eigen projecten die dit jaar zullen worden aangesloten. Zo investeerde Grenergy in het Quillagua solar project 15,9 miljoen, 3,7 miljoen in windparken in Argentinie  en 2,6 miljoen in windparken in Peru.

Als we de grafiek erbij pakken zien wat dat de koers tegen de dalende trendlijn aan zit en deze al verschillende keren getest heeft. Ook kunnen we duidelijk zien dat de cijfers van het eerste kwartaal 2020 goed gevallen zijn bij de beleggers. Het aandeel steeg na de cijfers met 35%, van €11,75 tot bijna €16,00, maar daar ketste de koers af op de dalende trendlijn. Sindsdien zit de koers,  boven de 200MA en de 50MA, in een zijwaartse beweging. Ik verwacht dat de koers weer terug zal keren tot de weerstanden van €18,35 en wellicht wel weer terug naar de €20. Zoals vaker bij spaanse bedrijven is het wat onduidelijk wanneer de kwartaalcijfers gepresenteerd worden, ook bij Grenergy heb ik de exacte datum niet kunnen vinden, maar vorig jaar werden de halfjaarcijfers op 2 oktober gepresenteerd, dus dat is wel iets om in de gaten te houden. 

Ik heb het aandeel in ieder geval hoog op mijn watchlist staan omdat ik denk dat het zowel fundamenteel als technisch een goed moment kan zijn om in te stappen.  Bij een uitbraak boven de dalende trendlijn stap ik in. Vandaag sloot de koers van Grenergy op precies € 15,00.

Zoals altijd vergeet niet zelf je onderzoek naar het aandeel te doen! Succes!

 

Suso.

 

ComputerComputer

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.