Ahold door de weerstand!

Gepubliceerd op 14 juli 2020 om 19:52

Vandaag sloot de AEX Index op 572,51, 1,10% lager dan maandag. Het was dus over het algemeen een slechte dag voor de nederlandse aandelen. De banken en verzekeraars stonden bij het slot nog wel allemaal in het groen en ook Shell, Kpn en Ahold sloten de dag positief af, voor de rest sloten alle aandelen in de min.

In het stukje van 12 mei over de technische analyse van Ahold (link onderaan dit artikel) schreef ik dat de koers boven de dalende trendlijn was gekomen maar dat er nog 2 weerstanden waren, namelijk op €23,80 en €24,50. 

Zoals we in de grafiek kunnen zien is de koers er vandaag eindelijk boven gesloten op €24,93. Ook kunnen we zien dat de 50MA al weer een tijdje boven de 200MA loopt, een teken dat het aandeel in een sterke uptrend zit. Ik zie dus op dit moment nog steeds geen enkele reden om dit aandeel te verkopen. De grafiek ziet er mooi uit, de terugkoop van eigen aandelen gaat vrolijk verder en de ex-dividend datum komt er ook aan, die is namelijk op 7 augustus. Let wel op, heb je de aandelen niet en zit je eraan te denken in te stappen, de tweede kwartaal cijfers zijn op 5 augustus. Ik neem mijn aandelen gewoon mee de resultaten in omdat ik ze voor de lange termijn heb maar denk je eraan om in te stappen voor een swingtrade dan is dat misschien niet zo´n verstandig idee, maar zoals altijd doe zelf je research en neem  je eigen beslissingen.

 

Suso.

 

Zomer 2020Zomer 2020

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.