S&P 500 Update

Gepubliceerd op 4 juli 2020 om 00:55

Vrijdagmiddag presenteerden de amerikanen het banenrapport voor juni en die waren minder slecht als verwacht. Er kwamen 4,8 miljoen banen bij waardoor het werkloosheidscijfer in juni daalde tot 11,1%, in april was dit nog 14,7%. 

En hoewel die cijfers goed lijken zit er een addertje onder het gras. De gegevens voor de werkloosheidcijfers werden namelijk verzameld in de week van 12 juni, toen het land minder dan 25.000 nieuwe Coronavirus gevallen per dag had, op dit moment ligt het gemiddelde boven de 40.000 nieuwe gevallen per dag,  waardoor de versoepeling van de lockdownregels in sommige staten zelfs uitgesteld is. Het is dus de vraag of deze maand de positieve trend bij de werkloosheidscijfers doorgezet zal worden.

Ik dacht dat dit wel een goed moment was om te kijken hoe de index van de 500 grootste beursgenoteerde bedrijven uit de Verenigde Staten er voor staat, de S&P 500. In eerste instantie werd er vrijdag goed gereageerd op het banenrapport, en de S&P opende op 3143, 27 punten hoger als de dag ervoor en kort na de opening werd zelfs de 3165 bereikt. 

 

Boven de huidige koers is de 3155 op korte termijn wel een weerstandje aan het worden (lijn 2), de koers is er de afgelopen twee weken al vier keer op afgeketst, vrijdag werd er ook weer een poging gewaagd maar de koers sloot er uiteindelijk toch weer onder op 3130 (+0,45%). 

De candle van afgelopen vrijdag heeft een redelijk grote uppershadow wat aanduidt dat vrijdag tijdens de sessie de verkopers de overhand kregen en deze trend mogelijk de komende dagen door zal zetten. Persoonlijk denk ik dat de koers de komende dagen weer richting de zone van de 3000 punten zal gaan. Daar ligt een sterke steunzone, de koers heeft daar namelijk de afgelopen twee weken al twee keer een bodem gevormd en ook lopen daar nu de 200MA en de 50MA die ook altijd voor een steun onder de koers kunnen zorgen, eenmaal daar aangekomen wordt het opletten geblazen. Er zijn maar twee mogelijkheden, of de steun houdt het, of de steun houdt het niet. Houdt de steun het wel dan zal de koers uiteindelijk richting de weerstanden 2, 3 en 4 gaan. Houdt de steun het niet dan zou er wel eens een flinke correctie van 10 of 15% kunnen komen. 

Als de indexen in kanaal of trading range zitten zoals de S&P 500 op dit moment, is het verstandig om je trades nauwkeurig uit te zoeken en misschien zelfs wat gas terug te nemen en te wachten totdat er weer een duidelijke korte termijn trend is. Vaak worden de aandelen met een mooie long set up mee omlaag getrokken als de indexen ook dalen en vice versa. Er zijn natuurlijk altijd mooie kansen maar persoonlijk ben ik wat kieskeuriger op dit moment.

Omdat we de toekomst niet kunnen voorspellen en niemand weet wat er gaat gebeuren op de markt moeten we onze trades niet baseren op wat we denken dat er gaat gebeuren alleen op de dingen die de grafiek ons op dit moment laat zien, "trade what you see, not what you think".

 

Succes allemaal!

 

Suso.

StudieboekenStudieboeken

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.