GRUBHUB overname?

Gepubliceerd op 6 juni 2020 om 15:33

Grubhub Inc. is een bedrijf dat een mobiel platform heeft voor het ophalen en bezorgen van maaltijden.  Ze werken samen met meer dan 200.000 restaurants in meer dan 4000 Amerikaanse steden en Londen. Onder Grubhub vallen merken zoals Seamless, LevelUp, AllMenus en MenuPages.

Het aandeel staat al een tijdje op mijn watchlist en in mei stond ik op het punt om wat aandelen te kopen op basis van de technische analyse van de grafiek, maar er kwamen geruchten dat Uber geinteresseerd was in een overname waardoor het aandeel met 40% omhoog schoot en ik besloot even de kat uit de boom te kijken.

Na de overname geruchten kwamen er daarna ook gelijk wat berichten dat de kans op een overname tijdens de Coronavirus pandemie klein was vanwege de regelgeving en de impact die een deal kan hebben op een restaurantindustrie die worstelt om te overleven tijdens de pandemie. 

Uiteindelijk heb ik afgelopen vrijdag toch de beslissing genomen wat aandelen te kopen voor de swingtrade.  Er kwamen namelijk geruchten dat Just Eat en Delivery Hero ook geinteresseerd zijn in de overname van Grubhub en omdat dit europese bedrijven zijn, zouden er hier geen burocratische problemen aan vast zitten. Er zijn nu dus 3 geinterreseerde partijen in een overname van Grubhub, van de 2 europese kandidaten is het nog niet duidelijk wat ze bereid zijn te betalen per aandeel, maar van Uber gaan de geruchten dat het bod rond de $75.00 zou kunnen liggen, € 66.50 ongeveer. Maar de kans is natuurlijk groot dat na de interesse van Just Eat en Delivery Hero, Uber het bod zal verhogen. Al met al een prachtige situatie voor Grubhub. 

Als we naar de grafiek met de daily candles kijken dan zien dat de koers begin dit jaar uitbrak uit de dalende trend maar in maart door de Coronacrisis weer terugviel tot rond de € 30 waar het een dubbele bodem heeft gevormd. Daarna is de koers rustig weer omhoog gekropen tot de overname geruchten van Uber, waarna de koers met 40% op één dag omhoog schoot. Vervolgens daalde de koers weer wat tot de overname geruchten van afgelopen vrijdag . De koers sloot op € 60.53, precies dezelfde slotkoers als na de overname geruchten van Uber en lijkt nu toch wel een weerstand te worden, maar gezien het mooie volume, de overname geruchten en het goede sentiment op de beurzen ben ik van mening dat de kans groot is dat de koers er de aankomende week boven zal sluiten.

 

Ik kocht afgelopen vrijdag na de uitbraak op €61.25 en heb een ruime stoploss gezet op 1,5 keer de ATR, dat is op ongeveer 9% van de aankoopsprijs maar als ik zie dat de uitbraak niet doorzet zal ik het waarschijnlijk niet zover laten komen en al eerder verlies nemen. Mijn eerste koersdoel heb ik op €69.00,  dat is naar mijn mening, gezien de overname geruchten wel reëel.

Dit zijn de redenen waarom ik Grubhub heb gekocht en mijn plan voor de swingtrade, maar zoals gewoonlijk raad ik iedereen aan om zelf onderzoek te doen en een tradingplan te maken voordat je de beslissing neemt om aandelen te kopen. Succes allemaal! 

 

Suso.

DrankDrank

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.