JDE Peet´s (Douwe Egberts) naar de beurs!

Gepubliceerd op 28 mei 2020 om 17:49

Op vrijdag 29/05/20 komt JDE Peet´s, koffiegigant en moederbedrijf van Douwe Egberts naar de amsterdamse beurs. 

 

Initial Public Offering (IPO) JDE Peet´s

Door de sterke interesse van investeerders heeft JDE Peet's, werelds nr. 2 maker van verpakte koffie, de beursintroductie vervroegd van 3 juni naar morgen 29 mei. JDE besloot om met IPO (Initial Public Offering) alleen aandelen aan institutionele beleggers te verkopen. Onder de fondsen die zich ingeschreven hebben bevinden zich Fidelity, Quantum en Palindrome. Zodra de beurs vrijdag ochtend geopend is kunnen ook de particuliere beleggers hun aandelen aanschaffen. 

Analisten schatten dat de prijs van één aandeel waarschijnlijk tussen de €30,00 en €32,25 komt te liggen, waarmee ze  het bedrijf een waarde geven van tussen de 14,9 en 16 miljard euro. Maar door de grote belangstelling  zou de prijs ook hoger uit kunnen vallen als verwacht. Met de beursintroductie probeert het bedrijf 2,30 miljard euro op te halen en volgens het persbureau Bloomberg kan de beursgang van JDE Peet’s weleens de grootste in Europa van dit jaar worden.

JDE is een van de weinige grote bedrijven die een IPO aandurft tijdens de coronaviruspandemie. Zelf zeggen ze dat het bedrijf weinig schade heeft geleden door de Coronacrisis en de lockdowns. Dat komt vooral doordat 80% van de omzet komt uit de supermarkten en maar 20% uit de horeca. 

JDE Peet’s is in december 2019 ontstaan door een fusie van de Amerikaanse koffieretailer Peet’s en Jacob Douwe Egberts, die op zichzelf weer onstaan was uit de fusie van Douwe Egberts en Mondelez vijf jaar eerder. JDE is eigenaar van de koffiemerken Peet's Coffee, Douwe Egberts, Jacobs, Senseo, L’Or en Tassimo maar ook het theemerk Pickwick valt onder dit bedrijf.

 

Suso.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.