POXEL (POX) stapje hoger?

Gepubliceerd op 24 mei 2020 om 14:10

Poxel is een bedrijf dat genoteerd is aan de franse beurs en zich bezig houdt met de biofarmaceutische sector, zo ontwikkelt het bijvoorbeeld een medicijn voor diabetes. Het belangrijkste product, Imeglimin, bevindt zich in een klinische fase 2-studie voor type 2-diabetesindicatie. Imeglimin is de eerste oraal beschikbare kandidaat voor diabetes die zich gelijktijdig richt op alledrie de belangrijkste organen van diabetes: de alvleesklier, de lever en de spieren.

Maar ik ben geen dokter en ook heb ik me niet genoeg verdiept in het aandeel om een mening te  kunnen geven of het fundamenteel goed in orde zit of niet, het leek me vooral interessant voor een swingtrade vanwege de technische analyse. 

Als we naar de grafiek met de daily candles kijken zien we sinds half maart duidelijk een stijgende lijn. De koers is uitgebroken boven de dalende trendlijn en ook is de €8,40 doorbroken, wat al vaker een weerstand is gebleken. Het ideale koopmoment was natuurlijk bij de pullback, maar er is nog genoeg ruimte naar boven tot de volgende weerstand op €13,65. De koers is de laatste dagen, sinds de uitbraak en de pullback, een beetje zijwaarts gelopen maar lijkt nu klaar voor de volgende stap omhoog. Als we naar het volume kijken zien we dat het vrijdag al wat hoger was en dat er de laatste tijd tijdens de stijgingen meer volume was als tijdens de dalingen, wat op accumulatie zou kunnen duiden.

Boven de €9,30 met een mooi volume is zeker een koop trigger, en ik houd het aandeel morgen ook zeker in de gaten. Mocht ik de trade nemen dan leg ik een stoploss net onder de €8,40. Mocht je de koers wat meer ruimte willen geven dan zou je ook de stoploss onder de 200MA kunnen leggen.

Doe allemaal zelf je onderzoek naar het aandeel en doe vooral ook zelf de technische analyse, zodat je zelf ook een plan hebt van waar je koopt en waar je verkoopt, zowel met winstnemen als met verliesnemen.

 

Fijne zondag! 

Suso.

 

Volg me ook op Instagram! tradersinfo.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Sonny
3 jaar geleden

Dank voor de heldere analyse