3 dingen die je moet doen voordat je begint met beleggen!

Gepubliceerd op 3 juni 2020 om 21:06

Beleggen in de aandelenmarkt is een van de meest populaire manieren van investeren. Door de historisch lage rente van de banken en de inflatie wordt je spaargeld op de lange termijn alleen maar minder waard. Veel mensen kiezen dus voor beleggen in aandelen. Maar zomaar een brokersaccount openen en aandelen kopen is niet de beste manier, er zijn namelijk een paar dingen die je moet doen en weten voordat je begint.

1. Bepaal je financiele situatie.

Voordat je kunt beginnen op de aandelenmarkt moet je natuurlijk geld hebben om te kunnen investeren, ga er daarom eens goed voor zitten en neem de tijd om je financiele situatie te beoordelen. De eerste stap naar succesvol beleggen is het uitzoeken van je doelen en risicotolerantie. Maak een plan van je financiele doelstelling en kijk hoeveel tijd en geld je nodig hebt om die doelstelling te bereiken.

Het is erg belangrijk dat je investeert met geld dat je voor langere tijd kunt missen en als je een gedeelte of het totale geinvesteerde bedrag zou verliezen je niet in financiele problemen komt. Het moet dus geld zijn wat je over hebt en niet nodig is om de rekeningen van te betalen. 

Heb je dit niet dan is het een goed idee om een rekening te openen bij een bank of broker waar je elke week of maand een vast bedrag opstort, bijvoorbeeld 10% van je salaris, op deze manier spaar je een bedrag bij elkaar zonder dat je persoonlijke financiën in de problemen komen. 

Hoewel aandelen op lange termijn vaak worden gezien als een veilige beleggingsstrategie, is niets gegarandeerd. De aandelenmarkt is volatiel, vooral op korte termijn, en kan wild schommelen. Over een lange periode zullen de meeste indexen stijgen. Maar van jaar tot jaar kan de aandelenmarkt echter dramatische pieken en dalen beleven en zelfs over een lange periode is een rendement op een investering op de aandelenmarkt nooit gegarandeerd. Dus alleen investeren met geld dat je kunt missen!

2. Investeer in jezelf.

De beste investering die je kunt maken is niet in aandelen, niet in vastgoed, niet in goud, maar in jezelf. En wat ik daarmee bedoel is; investeer tijd in het verwerven van kennis, vaardigheden en je zelfvertrouwen. Zelfontwikkeling zal je altijd een hoger rendement geven dan al het andere, door tijd te investeren in het bij elkaar zoeken van informatie op internet, het lezen van boeken, het kijken van video´s en bijvoorbeeld het meedoen aan online seminars krijg je een goed beeld van hoe de aandelenmarkt werkt en waar je op moet letten als je voor het eerst aandelen gaat kopen.

Het blijft moeilijk om je voor 100% voor te bereiden op wat je te wachten staat op de aandelenmarkt, omdat als je eenmaal je eigen geld hebt geinvesteerd er nog een ander aspect aan bod komt, en dat zijn de emoties. Hebzucht en angst zijn twee van de emoties waar alle traders en investeerders mee te maken krijgen en het is heel moeilijk om je daar op voor te bereiden.

Je kunt er nog zoveel over lezen maar als er eenmaal echt geld op het spel staat is het een heel ander verhaal. Maar door kennis op te doen en te lezen over de vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn op de markt kun je een groot deel van de beginnersfouten voorkomen. Als je geinteresseerd bent in boeken kun je hieronder op de link klikken. 

 

https://www.tradersinfo.nl/boeken-over-de-beurs

3. Zorg dat je een langetermijn visie hebt.

Je hebt vast wel verhalen gehoord of video´s op`internet gezien van veel investeerders of traders die in één jaar een fortuin hebben verdiend via de aandelenmarkt. Velen zijn van mening dat de markt een machine is om geld te verdienen, waardoor ze in een korte tijd miljonair kunnen worden. Het is zeker waar dat je via de beurs veel winst kunt maken, maar het is ook zeker waar dat veel mensen hun geld verliezen omdat ze niet weten waar ze nou eigenlijk mee bezig zijn. Met discipline, marktkennis en een goede strategie is er zeker op de lange termijn geld te verdienen.

Dromen over een mooie winst op de markt is zeker niet verkeerd, maar als je financiële doelstelling is om binnen een jaar rijk te worden via de aandelenmarkt dan zul je waarschijnlijk door die instelling verkeerde beslissingen nemen waardoor je binnen de kortste keren al je geld kwijt bent. Natuurlijk is het mogelijk dat je al je geld in een aandeel stopt en je geluk hebt, maar waarschijnlijk zul je je daarna onoverwinnelijk voelen en denken dat de aandelenmarkt wel erg makkelijk is, en vervolgens stop je bij de volgende trade weer al je geld in een aandeel en er is een grote kans dat de afloop niet gunstig zal uitpakken. Het beste is om een lange termijn visie te hebben en beetje bij beetje je brokersaccount te laten groeien. Daarmee wil ik niet zeggen dat alleen lange termijn investeringen rendabel zijn, maar je moet niet proberen om door middel van te grote posities een snelle winst te behalen. Neem vooral in het begin kleine posities zodat als het niet zo loopt als je verwacht had je verlies beperkt blijft en je niet binnen de kortste tijd al je geld kwijt bent. De weg zal lang zijn en zeker ook niet altijd gemakkelijk maar zorg ervoor dat je gediciplineerd blijft en van je fouten leert en uiteindelijk zal de beloning er komen.

 

Veel succes!

 

P.s. alle links over de boeken op de site zijn partnerlinks van Bol.com. Als je geinteresseerd bent in een van de boeken of je gaat wat anders kopen bij Bol.com, doe het dan via een van de links of de banners op de site. Op die manier krijg je een mooi product, ik krijg een kleine comissie die helpt om tradersinfo.nl vooruit te helpen en het kost je niks extra.

Bij voorbaat dank,

 

Suso.

StudieboekenStudieboeken

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.