ACS Resultaten Q1 2020

Gepubliceerd op 14 mei 2020 om 21:29

Grupo ACS presenteerde vandaag de resultaten van het eerste kwartaal 2020, dit gebeurde terwijl de beurs geopend was. Een beetje vreemd maar toch zien we dit wel vaker bij spaanse bedrijven. Er is altijd een beetje onduidelijkheid over wanneer de resultaten gepresenteerd worden. 

ACS verdiende in het eerste kwartaal  201 miljoen euro, een daling van 28,5% in vergelijking met de resultaten van het eerste kwartaal van 2019. Niet best natuurlijk, maar het was te verwachten door de impact van de Covid-19 crisis. De slechte cijfers kwamen vooral door twee dochterondernemingen van de groep, namelijk: Abertis en Clece.

Abertis werd zwaar getroffen door lockdowns in veel van de landen waar het actief is, zoals Spanje, Frankrijk, Engeland, Noord Amerika en ook verschillende landen in Zuid Amerika. Abertis doet namelijk in het beheer van tolwegen en infrastructuur in 13 landen. Sinds maart is het verkeer natuurlijk drastisch afgenomen waardoor de inkomsten uit concessies op jaarbasis met 15% daalde.

Clece is een multi-service bedrijf wat onder andere schoonmaak- en onderhoudsdiensten levert. Het bedrijf versterkte zijn aanwezigheid in ziekenhuizen en andere openbare voorzieningen tijdens de pandemie, maar werd ernstig getroffen door het stopzetten van schoonmaak- en onderhoudsactiviteiten in scholen, hotels en vliegvelden.

Het bouw gedeelte van de groep behaalde een omzet van 7.235 miljoen, wat neerkomt op een stijging van 5,8%. Deze stijging is vooral het gevolg van de 20% hogere omzet van de dochteronderneming Turner in de Verenigde Staten.

De ACS Groep heeft op dit moment een kassaldo van 9.054 miljoen euro en ook nog 3.328 miljoen beschikbaar van verschillende kredietlijnen. Een totaal van meer dan 12.000 miljoen euro om de komende maanden door te komen. 

Ik heb vandaag mijn aandelen voordat de resultaten bekend waren even verkocht omdat het algemene sentiment op de beurs slecht was en het aandeel sinds de low van 26 maart al meer dan 100% gestegen was, dus een tijdelijke daling in de koers was te verwachten. Ik wacht nu op een mooi moment om weer in te stappen, want ondanks dat de cijfers tegenvielen ben ik van mening dat zodra de bewegingsbeperking van de burgers in de door het Coronavirus getroffen landen versoepeld wordt, ACS  de draad snel weer op zal pakken. Wel is het te verwachten dat de cijfers van het tweede kwartaal ook nog slecht zullen zijn. Het aandeel ACS sloot vandaag op € 22.30, een daling van 4,54%.

 

Suso.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.