PHARMING Resultaten Q1 2020

Gepubliceerd op 14 mei 2020 om 10:49

Voorbeurs kwam Pharming met een persbericht van de cijfers van het eerste kwartaal 2020. Het bedrijf uit Leiden heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer omzet en winst geboekt. 

Er werd een omzet behaald van € 49,3 miljoen, een stijging van 40% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2019. De verkoop van producten steeg tot € 1,8 miljoen een toename van 38% , de operationele winst steeg zelfs met een nog hoger percentage, namelijk 59% tot een bedrag van € 19,4 miljoen en de nettowinst steeg met 25% tot € 8,4 miljoen in vergelijking met het eerste kwartaal vorig jaar. Ondanks de toename in concurrentie genereerde Pharming € 19 miljoen aan free cashflow. Eind 2019 had Pharming nog 68,6 miljoen euro in kas.

In het eerste kwartaal van 2020 ontving Pharming Europese en Amerikaanse goedkeuring voor de nieuwe productiefaciliteit van basisgrondstof voor het hoofdproduct Ruconest. Met deze nieuwe faciliteit zal de productiecapaciteit van Ruconest aanzienlijk verhoogd worden, de vooruitzichten zijn dat deze in de loop van dit jaar op volle capaciteit zal draaien.

In Maart werd bekend gemaakt dat het bedrijf opgenomen wordt in de Euronext Amsterdam Midkap Index (AMX). Door deze promotie wordt het voor verschillende beleggingsfondsen mogelijk om in Pharming te investeren. Deze promotie naar de AMX laat duidelijk de sterke groei zien die Pharming ondervindt.

Veel aandeelhouders zaten te wachten op aanvullende informatie over de toediening van Ruconest op patienten met Covid-19, maar daarover werd alleen bekend gemaakt dat na de bemoedigende resultaten van 21 April er een klinische studie gepland is met maximaal 150 patienten met bevestigde Covid-18 infecties waarvan ziekenhuis opname noodzakelijk is.

Tot slot werd er mede gedeeld dat de huidige situatie rond het Coronavirus geen impact heeft op de productie en beschikbaarheid van Ruconest. Wel is de werving van nieuwe patiënten in de al lopende klinische onderzoeken stopgezet. De patiënten die al in klinische onderzoeken waren opgenomen zullen de behandeling blijven ontvangen. Als gevolg hiervan zullen de geplande tijdlijnen voor de studies naar pre-eclampsie- en acuut nierfalen vertraging oplopen.

 

Suso.

 

GezondheidGezondheid

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.