The Clorox Company (CLX)

Gepubliceerd op 1 mei 2020 om 19:38

Vandaag kocht ik net na de opening van de markt aandelen van The Clorox Company op een koers van $192.00. Het is een aandeel wat ik al wat langer op de radar had maar voor het instappen wilde ik eerst de resultaten afwachten en die waren vandaag.

Het bedrijf presenteerde voorbeurs de cijfers van het derde kwartaal en die waren beter als verwacht. Clorox fabriceert en verkoopt namelijk wereldwijd professionele en consumentenproducten waaronder een hele reeks van schoonmaakproducten zoals Clorox Bleach (chloor). En door de verhoogde hygiënevereisten als gevolg van de uitbraak van het coronavirus is er een grote toename van de vraag naar chloor, desinfectiemiddelen en andere schoonmaakproducten ontstaan en daar heeft CLX mooi van geprofiteerd.

Clorox rapporteerde een fiscaal nettoresultaat over het derde kwartaal van $241 miljoen, of $1.89 per share, een jaar eerder was dit nog $187 miljoen of $ 1.44 per share. De netto-omzet steeg met 15% tot 1,78 miljard dollar.

Ondanks dat het aandeel al redelijk geprijst is met een P/E Ratio van 30.87, ga ik bij CLX voor de wat langere rit. De vraag naar hun reeks schoonmaakproducten zal namelijk de komende maanden nog hoog blijven. Het aantal besmettingen met Covid-19 neemt al af maar men zal zeker nog doorgaan met de nieuwe hygiënevereisten en daar zal CLX ongetwijfeld nog meer profijt van hebben.

The Clorox Company betaalt een dividend yield van 2,2% en heeft een Pay out Ratio van ongeveer 50% van de free cash flow. Het bedrijf heeft de afgelopen 42 jaren dividend uitgekeerd en verhoogt met gemiddeld 8,93% per jaar, niet slecht natuurlijk. CLX behoort tot de S&P 500 Dividend Aristocrats.

Succes, stay safe and keep cleaning!

 

Suso.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.