Boeken over de beurs!

Gepubliceerd op 11 mei 2020 om 16:23

Dit keer een stukje over drie van de boeken die ik gelezen heb en waar ik veel van heb geleerd. Sommige boeken gaan meer over het traden en andere over het lange termijn investeren maar van alle boeken valt te leren en ook al denk je van te voren dat het boek niet bij jouw visie over de beurs past er is altijd wel iets waarvan je uiteindelijk denkt ja dat klopt, of ja die fouten heb ik ook gemaakt (of maak ze nog steeds). Hieronder een kleine samenvatting van de boeken.

Trading for a living:

Dit is het eerste boek over de beurs wat ik gelezen heb en ondanks dat ik er nu veel meer gelezen heb blijft dit een van de beste en meest complete boeken die ik ken. Het is geschreven door Dr. Alexander Elder die voordat hij in de wereld van het traden terecht kwam als psychiater in New York heeft gewerkt, dit geeft hem een uniek inzicht op de psychologie achter het traden. Maar het boek gaat niet alleen over de psychologie, ook wordt er uitgebreid ingegaan op de verschillende indicatoren en oscillatoren, trading systemen, verschillende prijsactie patronen en hoe je het geld van je portfolio moet beheren. Er is ook al een nieuwe versie van het boek uitgekomen; The new trading for a living. Dr. Alexander Elder heeft deze nieuwe versie uitgebracht omdat de aandelen markt door de digitale revolutie snel geëvolucioneerd is. Er zijn nieuwe studies en technieken toegevoegd voor de moderne handelaar. Ik heb beide boeken gelezen en het is zeker een aanrader zowel voor de korte termijn als voor de lange termijn trader en ook voor zowel de beginner als de meer ervaren traders. 

Het is te verkrijgen als hardcover, paperback,  e-book en luisterboek. 

Market Wizards, interviews with top traders:

Er is een hele reeks van de Market Wizards boeken, allen geschreven door Jack D. Schwager een erkend expert op het gebied van futures en hedgefondsen. Het boek dat ik laatst gelezen heb is Interviews with Top Traders.

Het mooie van dit boek is dat er 17 traders geinterviewd worden, dus je krijgt in één boek de kijk van verschillende traders op de beurs. En daaruit blijkt dan ook maar weer dat er niet één goede manier van traden is maar je de manier moet zoeken die bij jouw past. In het boek komen traders aan het woord zoals: Paul Tudor Jones, Marty Schwartz, Larry Hite, Brian Gelber, Tom Baldwin en Michael Marcus. Het boek gaat over hun ervaringen op de financiele markt en hoe ze verschillende tegenslagen in hun carriere te boven zijn gekomen. Door dit boek te lezen krijg je een beter idee over hoe de financiele wereld echt werkt, zeker een aanrader!

Het is te verkrijgen in paperback of e-book editie.

Unshakeable:

Unshakeable is het laatste boek uit mijn lijstje is geschreven door Tony Robbins, niet zozeer bekend als trader of investeerder maar meer als personal coach. Hij heeft ook verschillende boeken geschreven over hoe je een beter persoon kan worden en hoe je het beste uit jezelf kan halen. Tony heeft als personal coach samengewerkt met bekende personen zoals Bill Clinton, Nelson Mandela, Michael Jordan en André Agassi. Zoals de titel al zegt gaat het boek Unshakeable, your guide to financial freedom over hoe je op de lange termijn financiele vrijheid kan verkrijgen. Tony is geen voorstander van het proberen beter te presteren als de markt, hij raadt echt aan om beetje bij beetje geld te stoppen in Index Etf´s en door het dividend te herinvesteren je portfolio te laten groeien. Het gaat dus echt over het passief investeren en de lange termijn visie erachter. Hij laat doormiddel van feiten zien dat als je constant geld in deze ETF´s blijft stoppen je op lange termijn echt een fortuin kan verkrijgen. Hoewel ik voordat ik aan het boek begon een beetje twijfelachtig was of het wel iets voor mij zou zijn vond ik het zeer interresant en heb ik er veel van geleerd! 

Het is te verkrijgen als hardcover, paperback, e-book en luisterboek.

Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze informatie en mochten jullie nog tips hebben voor andere boeken dan hoor ik het graag.

 

P.s. alle links over de boeken op de site zijn partnerlinks van Bol.com. Als je geinteresseerd bent in een van de boeken of je gaat wat anders kopen bij Bol.com, doe het dan via een van de links of de banners op de site. Op die manier krijg je een mooi product, ik krijg een kleine comissie die helpt om tradersinfo.nl vooruit te helpen en het kost je niks extra. Voor meer boeken kijk in de menubalk onder "boeken over beleggen".

Bij voorbaat dank,

 

Suso.

StudieboekenStudieboeken

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.