Shell verlaagt voor het eerst sinds WWII het dividend!

Gepubliceerd op 30 april 2020 om 21:24

Vandaag presenteerde Shell de resultaten van het eerste kwartaal 2020. Uit de cijfers bleek dat Shell hard getroffen is door de maatregelen rond Covid-19 en de val van de olieprijs. De winst van de oliemaatschappij daalde flink maar niet zoveel als de analisten hadden verwacht.

De winst van Shell kwam 53% lager uit op 2,9 miljard dollar. In het eerste kwartaal van vorig jaar hield Shell onder de streep nog 5,3 miljard dollar over. Maar de grote verrassing waar ze mee naar buiten kwamen was dat het bestuur besloot om het kwartaaldividend te verlagen van 0,47 dollar per aandeel naar 0,16 dollar, een daling van 66%. En daar hadden de analisten en beleggers niet op gerekend. 

Gelukkig had ik woensdagmiddag de beslissing genomen om mijn aandelen te verkopen. Dat deed ik puur om mijn winst even veilig te stellen want ik had ook niet verwacht dat het dividend verlaagd zou worden, al helemaal niet nadat concurenten BP en ExxonMobil hadden besloten om dit niet te doen.

Een dividend verlaging is bij Shell sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer voorgekomen, maar het bedrijf voelt zich genoodzaakt vanwege de komende periode van economische onzekerheid in de kosten te snijden. Vandaag daalde het aandeel 10,42% en sloot het op €15,478. Het is nu even afwachten op een nieuw moment om weer in te stappen.

 

Succes en be happy!

Suso.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.