GAP in mijn SHOO gedicht!

Gepubliceerd op 12 februari 2020 om 13:00

Steven Madden of te wel SHOO ontwerpt en verkoopt wereldwijd schoenen en mode accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen. Het bedrijf is opgericht door de gelijknamige ontwerper en zakenman Steve Madden. De merken die onder de bedrijfsnaam vallen zijn onder andere: Madden Girl, Madden, Big Buddha, Stevies, Betsey Johnson, Betseyville, Report Signature, Report, Wild Pair, Cejon en Mad Love.

Ik volg dit aandeel al geruime tijd en heb er zelfs al een keer een stukje over geschreven op een andere site ( www.ponzi.nl ). Het aandeel staat al een lange tijd in mijn watchlist  omdat het technisch gezien in een mooie lange termijn uptrend zit en alle belangrijke Moving Averages  naar boven wijzen zoals je in grafiek 1 kunt zien, ook is het in mijn ogen fundamenteel een sterk bedrijf.

Het bedrijf presteert al jaren goed en dat is natuurlijk terug te zien in de omzet en de EPS, waar duidelijk een stijgende lijn in zit. De laatste tijd werd bij de resultaten elke keer de verwachtingen van de analisten overtroffen.

Zo ook op 29-10-19, toen werden de resultaten van het derde kwartaal 2019 bekend gemaakt. De kwartaalwinst was $ 0,67 per aandeel, terwijl de gemiddelde verwachting $ 0,58 per aandeel was, 15% meer dus.

Het bedrijf boekte een omzet van $ 497,31 miljoen voor het kwartaal dat eindigde in september 2019 met een sterke groei in zowel de schoen- ,kleding- en accessoiresegmenten. De netto-omzet steeg met 8,5% tot $ 421,6 miljoen. Dit was de vierde keer op rij dat de verwachtingen werden overtroffen en de kans is dan ook groot dat de koers in aanloop naar de volgende resultaten op 26/02/20 weer wat op  zal lopen.

 

Als we kijken naar de kortere termijn grafiek met de daily candles (Nr. 2) dan zien we dat op de dag van de vorige resultaten de koers met veel volume en een flinke gap naar boven open ging en in de dagen daarna zelfs doorliep naar boven de 44. In de weken daarna is de koers weer een beetje afgegleden naar beneden en sloot de koers gisteren op 36,65, een correctie van bijna 20%. Het lijkt me nu een mooi moment om in te stappen omdat de gap gesloten is en de koers mogelijk steun zoekt op de MA200. Zelf heb ik gisteren al een positie genomen maar je zou ook kunnen wachten tot dat er nog een groene candle wordt gevormd die deze steun bevestigt. Ik heb mijn stoploss op ongeveer 1,5 ATR van mijn aankoopsprijs gezet, wat hopelijk genoeg is om niet bij de "normale" schommelingen van de markt uitgestopt te worden en de koers op deze manier nog wat ruimte te geven.

SHOO betaalt een dividend yield van 1,64% met een pay-out ratio van 22,48%, wat neerkomt op een jaarlijks dividend van $ 0,60.

 

  Succes weer allemaal!

   

  Suso.


  «   »

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.