SOFINA, vlagpatroon!

Gepubliceerd op 14 januari 2020 om 19:25

Sofina is een investeringsmaatschappij die sinds 2017 is genoteerd in de belgische BEL 20 Index. Het beheert een vermogen van ongeveer 7 miljard euro in wereldwijde investeringen.

Zoals we in grafiek 1 kunnen zien zit het aandeel al jaren in een mooie uptrend. De belangrijke lange termijn Moving Averages wijzen allemaal omhoog en de 50MA staat mooi boven de 150MA, een duidelijke uptrend.

Als we kijken naar de wat kortere termijn grafiek (2) met de daily candles dan zien we dat het aandeel vorig jaar september in twee weken tijd van rond de 170 naar boven de 200 euro is gestegen, bijna 20%. Na deze prachtige stijging heeft het een perfect vlagpatroon gevormd en is de koers vandaag naar boven uitgebroken, ook staat de koers weer boven de 50MA en is het op de hoogste koers van de dag gesloten, allemaal positief dus. Ik had vandaag net voor de eindveiling een koop order gezet maar die heb ik helaas niet binnen gekregen. Morgen bij de opening ben ik zeker alert en als de stijging lijkt door te zetten zal ik zeker een positie nemen.

Maak natuurlijk allemaal zelf weer je analyse van het aandeel en als je aanvullende informatie hebt dan hoor ik het graag. Succes allemaal!

 

Suso.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.