EURONAV, zet de stijging door?

Gepubliceerd op 16 december 2019 om 22:15

Euronav NV is een in België gevestigd bedrijf dat zich bezighoudt met de exploitatie en het beheer van tankers voor het transport van ruwe olie. 

Het aandeel is vanaf midden augustus tot oktober met mooie volumes flink omhoog geknalt van 6,50 tot boven de 10, een prachtige stijging! Sindsdien is de koers een beetje zijwaarts gelopen en is er een soort van bullish vlag patroon gevormd. Een bullish vlag patroon betekent dat na een periode van stijging de koers consolideert in een dalend trendkanaal met lagere toppen en lagere bodems. 

Vaak breekt de koers na de consolidatie naar boven uit dit kanaal, en zoals je hierboven in de grafiek van Euronav kunt zien is de koers op een mooi volume van boven het 20 daagse gemiddelde uit de dalende trend gebroken en heeft het een nieuwe top gevormd. Ik verwacht dan ook dat als het algemene sentiment op de beurs goed blijft dit aandeel de komende dagen nog wel even door kan stijgen.

Belangrijk voor alle olie gerelacioneerde aandelen is natuurlijk ook de prijs van ruwe olie. Hier rechts zien we in de grafiek dat de koers  nu net boven de dalende trendlijn staat, als de koers er de komende dagen boven kan blijven sluit ik niet uit dat we binnenkort weer de weerstand van 66 op zullen zoeken. De OPEC (Organization of the Petroleum Exporting Countries) heeft ook aangegeven dat de productie de komende tijd word beperkt, dit zal natuurlijk ook helpen de olie prijs omhoog te krijgen.

Al met al ben ik dus voor de korte termijn positief over het aandeel Euronav en heb ik voor morgen al een kooporder ingezet. Mocht ik mijn aandelen binnenkrijgen dan zal ik dat zoals altijd in de chat box melden! Doe natuurlijk ook allemaal zelf je analyse van het aandeel en mocht iemand nog aanvullende informatie hebben dan hoor ik het graag!

 

Suso.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Christophe De Wael
3 jaar geleden

Bedankt voor de analyse, zelf vorige donderdag (12/12/19) long gegaan @ 9,99 euro. In Q1 gaat het dividend de hoogte in.