INDITEX, goede resultaten!

Gepubliceerd op 12 december 2019 om 07:00

Onder de Inditex Groep (ITX) vallen kledingmerken zoals Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear, Bershka, Oysho, Lefties en Stradivarius. Gisteren presenteerde het bedrijf de resultaten van het derde kwartaal 2019 en die waren goed!

De textiel gigant van Spanjes rijkste man, Amancio Ortega, heeft in het derde kwartaal een winst van 1.171 miljoen euro behaald, 14% meer dan een jaar eerder. In de eerste negen maanden bleef de groei beperkt tot 12%, maar steeg de omzet met 7,5% en de brutomarge met 8% tot 58,2% van de omzet. De goede resultaten komen ondermeer door een nieuw systeem waardoor de voorraad efficienter beheerd word en de goede verkoop online. Het heeft onder andere een online verkoopplatform van Zara gelanceerd in Zuid-Afrika, Oekraïne, de Filippijnen en Colombia, voor Zara Home en Massimo Dutti in de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Libanon en Marokko en voor Stradivaruis, Oysho en Uterqüe is de aandacht vooral gericht op de Verenigde Staten.

grafiek inditex

Als we naar de grafiek kijken en de prijsactie analyseren dan zien we dat de koers boven de eerste weerstand van 28,90 is gekomen maar net bij de grote weerstand van de 30,15 is gesloten. Zoals gemeld in de chat box heb ik gisteren een positie genomen op 29,12. Vandaag zullen we zien of de koers ook boven de 30,15 kan sluiten, eenmaal daarboven ligt de eerst volgende weerstand rond de 36,60, maar zover is het nog niet. Het volume lag gisteren boven het gemiddelde van de laatste 20 dagen maar was nog niet echt spectaculair. We zullen zien of de goede resultaten ervoor zorgen dat er meer volume komt en de weg naar boven doorgezet word. Ik heb mijn stoploss net onder de weerstand van 28,90 gezet.

Succes allemaal! 

 

Suso.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.