AHOLD DELHAIZE, hou het in de gaten!

Gepubliceerd op 4 december 2019 om 14:05

Vandaag kwam Ahold met een mooi persbericht, ze gaan namelijk volgend jaar voor 1 miljard euro aan eigen aandelen kopen. Het inkopen van eigen aandelen is gunstig om de volgende redenen. Ten eerste is natuurlijk altijd een teken van vertrouwen als het bestuur bereid is om eigen aandelen te kopen, het geeft aan dat het bestuur vind dat de koers op dit moment ondergewaarderd  is en ten tweede neemt het aantal uitstaande aandelen af waardoor de winst over minder aandelen verdeeld hoeft te worden. Dit soort persberichten hebben dus vaak een positieve invloed op de koers. De resultaten van het derde kwartaal waren ook goed, de omzet en de winst stegen en de verwachtingen werden overtroffen. Dus  fundamenteel zit het op dit moment bij Ahold wel goed.

grafiek AHOLD

Nu het technische plaatje. In de grafiek hierboven kunnen we zien dat na de goede resultaten van het derde kwartaal (04-11-19) de koers ongeveer 8% omhoog shoot tot de € 24,50, in de dagen daarna is de koers langzaam weer gedaald totdat er gisteren een bullish pinbar werd gevormd. Een bullish pinbar in de buurt van een steun- of bodemzone is een signaal dat er mogelijk een einde komt aan de downtrend. In dit geval is de pinbar in de buurt van drie mogelijke steunzones, de eerste is de stijgende trendlijn, de tweede is de horizontale lijn die eerst de weerstand was, en de derde steunzone is de 50MA. 

https://www.tradersinfo.nl/technische-analyse/japanse-candlesticks/bullish-pinbar

Als we ook nog naar de indicators kijken zien we dat de Stochastic nog net onder de 20 lijn staat op oversold maar al stijgende is dus positief om long te gaan, de MACD is op dit moment nog negatief onder de nul lijn en geeft dus nog geen koopsignaal. Ik heb nog geen positie en wacht nog af tot mijn theorie bevestigd word door een mooie groen candle en tot de MACD histogram stijgende is.

Het blijft de laatste tijd lastig om te swingtraden door al het nieuws over de handelsoorlog, de ene dag komt er wel een akkoord de volgende dag weer niet, de indexen schieten omhoog om vervolgens na een tweet weer net zo hard te dalen, het is dus lastig op dit moment. Als ik besluit om in te stappen bij Ahold zal ik dit keer een redelijk ruime stoploss zetten om niet bij de eerst volgende negatieve tweet gelijk weer uitgestopt te worden. 

 

Succes allen en voor  de updates kijk in de chat box!

Suso.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.