HEINEKEN Short op donderdag 21/11/19?

Gepubliceerd op 20 november 2019 om 21:59

Op het moment dat ik dit stukje schrijf staat de S&P 500 op -0,60% en is de AEX -0,42% gesloten. Er was vandaag een negatieve tweet over de handelsoorlog en de belangrijkste indexen lijken klaar voor een correctie, met de nadruk op lijken, want in deze dagen met alle die tweets  kan het sentiment in no-time omslaan.

Maar zoals gezegd lijkt er een correctie aan te komen en daarom ben ik opzoek gegaan naar wat short kanshebbers en van de aandelen die ik had gevonden heb ik er één uitgekozen en dat is Heineken geworden omdat die in mijn ogen de beste kanshebber is. Ik ben bij het aandeel gekomen op basis van Technische Analyse en zal nu uitleggen waarom.

 

grafiek HEINEKEN

Hierboven zien we de grafiek van Heineken van het afgelopen jaar. Op de lange termijn zit het aandeel in een mooie uptrend maar op de korte termijn zit het in een downtrend. De reden waarom ik het zie als een goede short mogelijkheid voor de korte termijn is omdat de voor mij belangrijke indicators allemaal zeggen dat de kans op een daling groter is dan de kans op een stijging. Ten eerste staat de Stochastic nog op overbought, net boven de 80 en de oscillatorlijn is al neerwaarts door de signaallijn gekruist. De MACD staat nog boven de nul-lijn maar de histogram is al dalende. Als we kijken naar de belangrijke Moving Averages dan zien we dat de 50MA op het punt staat om de 200MA neerwaarts te kruisen en dat is natuurlijk een uiterst bearish signaal. En als we naar de grafiek zelf kijken dan zien we daar  ook nog een soort van Evening Star patroon.

Dus morgen bij de opening van de markt hou ik zeker Heineken in de gaten, mocht de AEX rood openen en is het algemene sentiment negatief dan zal ik zeker short gaan voor de swing trade. Mocht ik die beslissing nemen dan zal ik het laten weten in de chat box.

 

Suso.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.