Wat voor trader ben je?

Gepubliceerd op 15 november 2019 om 23:54

De eerste stap die we moeten nemen voordat we beginnen, is uitzoeken wat voor trader je bent of wilt worden. Er zijn verschillende soorten traders, scalpers, daytraders, swingtraders en positietraders. Wat voor stijl traden het beste bij je past hangt af van verschillende factoren, bijvoorbeeld je levensstijl, je kennis en je karakter. Heb je een fulltime baan en kun je de markt niet de hele dag volgen dan is scalpen en daytraden geen optie voor jou. Heb je wel de tijd om de markt te volgen maar heb je totaal geen ervaring dan zou ik ook zeker niet met scalpen of daytraden beginnen. Dit soort traders houden hun positie maximaal één dag vast en sluiten aan het eind van de dag al hun posities ongeacht ze nu winst of verlies hebben. Het is dus van uiterst belang om de nodige ervaring te hebben en de koers nauw te kunnen volgen. 

 

Een andere optie is het swingtraden. Bij swingtraden word een positie enkele dagen of weken aangehouden en is het dus niet noodzakelijk om de koers op de voet te volgen. Het is voldoende om voor of na sluitingstijd  vooral op basis van technische analyse  je orders in te leggen of aan te passen. Ideaal voor mensen die een fulltime baan hebben of voor wie scalpen en daytraden te stressvol is. 

 

Positietraden is echt iets voor de lange termijn waar de fundamentele analyse van een bedrijf een grote rol speelt. Er word een positie genomen in een aandeel op basis van de fundamenten van het bedrijf en de groeimogelijkheden, met natuurlijk de achterliggende gedachte dat de koers als gevolg daarvan op den duur zal gaan stijgen. Dit vergt veel geduld en een lange termijn-visie en is dus daarom ook niet voor iedereen weggelegd.

 

Kies dus de de manier van traden die het beste bij je levensstijl en je karakter past! 

 

Suso.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.