Boek review Rule #1 van Phil Town!

Gepubliceerd op 12 februari 2023 om 07:32

De review gaat deze keer over het boek; Rule #1, The simple strategy for successful investing in only 15 minutes a week. De eerste druk van dit boek werd in 2006 uitgebracht en het werd al snel de nummer 1 van de New York Time bestsellers lijst. Het boek is sindsdien vertaald in 14 talen. 

Wie is Phil Town?

Phil Town werd in 1948 geboren in Portland, Verenigde Staten. Als student kostte het hem vier pogingen om door de universiteit te komen. Na de universiteit ging hij in het leger. Van de vier jaar in het leger zat hij twee jaar bij de groene baretten en was hij vier maanden bij de oorlog in Vietnam. Eenmaal terug in de Verenigde Staten vond hij werk als riviergids op de Colorado rivier in de Grand Canyon. In 1980 had hij tijdens een van zijn tochten op de rivier een self-made millionaire in zijn boot. De rustige boottocht veranderde in een wilde rit waarbij ze aan de dood ontsnapten. Als dank voor het redden van zijn leven besloot de self-made millionaire Phil de fijne trucjes van het investeren te leren. Dit was de basis voor wat hij nu Rule #1 investeren noemt.

Wat is de Rule #1 methode?

De principes van de Rule #1 methode komen origineel van Benjamin Graham en zijn bekende student Warren Buffett. De naam van het boek is ook afgeleid van een van de bekende quotes van Buffett, "There are only two rules of investing: Rule #1: Don´t lose money... and Rule #2: Don´t forget Rule #1."

In het boek wordt uitgelegd hoe je met Rule #1 dooormiddel van de vier M'en goede bedrijven kunt vinden tegen een aantrekkelijke prijs. De vier M'en staan voor; Meaning, Moat, Management & Margin of safety. 

Meaning; als je investeert in een bedrijf wil je dat het bedrijf het goed gaat doen zodat jouw aandelen meer waard worden. Je moet dus 100% achter het product of de service van het bedrijf staan. Je moet het bedrijf begrijpen en het moet iets voor je betekenen. 

Moat; het bedrijf moet een duurzaam concurrentievoordeel hebben dat het beschermt tegen aanvallen, zoals een slotgracht een kasteel beschermt. 

Management;  een bedrijf met een mooi product of service en een goede Moat kan toch een slechte investering zijn als het niet goed geleid wordt door het management. 

Margin of safety;  een goede investering is als je één euro kunt kopen voor 50 cent. Om dit te kunnen doen moet je de intrinsieke waarde van een aandeel kunnen berekenen. Omdat de intrinsieke waarde van veel variabelen afhangt word er altijd een Margin van safety toegepast. De MOS is dus niets meer dan een veiligheidsmarge voor als je fout zit met de berekening van de intrinsieke waarde.

Doormiddel van verschillende voorbeelden word je in dit boek alles geleerd over de vier M'en en hoe je ze kunt gebruiken om makkelijk bedrijven te analyseren.

Ook bespreekt Phil Town in het boek drie technische indicatoren die je kunnen helpen om te bepalen wanneer je een aandeel het beste kunt kopen en wanneer je het weer moet verkopen. De indicatoren die worden besproken zijn; MACD, Stochastics en de Moving Average.

Het idee is om nadat je dit boek hebt gelezen en verschillende bedrijven hebt geanaliseerd een watchlist te maken met de goede bedrijven die na de analyse zijn overgebleven. Daarna de intrinsieke waarde en de Margin of safety te bepalen. En als je dit allemaal gedaan hebt alleen nog maar af en toe hoeft te kijken of de koers van het aandeel bij de Margin of safety prijs in de buurt komt en de technische indicatoren de koopsignalen afgeven. Vandaar dus de titel; Rule #1, The simple strategy for successful investing in only 15 minutes a week.

Phil Town probeert in dit boek investeren voor iedereen toegankelijk te maken en te laten zien dat je geen genie hoeft te zijn om met beleggen goede resultaten te behalen. Hij probeert de investerings strategie van Benjamin Graham en Warren Buffet te simplificeren. 

Het boek is makkelijk te lezen en zal je zeker nieuwe dingen leren die je helpen in je beleggingsreis. Het is al een aantal jaren oud maar de meeste informatie is nog altijd relevant. Het boek is voor slechts € 11,99 te verkrijgen bij Bol.com. Wil je het ook over enkele dagen in huis hebben klik dan op de link hieronder. Veel lees plezier!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.