Pharming technische analyse!

Gepubliceerd op 14 januari 2023 om 18:28

Pharming NV is een nederlands biotech bedrijf dat zoals ze zelf zeggen zich toelegt op het transformeren van het leven van patiënten met zeldzame, slopende en levensbedreigende aandoeningen. 

Nieuws over Pharming:

Bij de publicatie van de Q2 resultaten van 2022 afgelopen augustus bleek dat de omzet dankzij het al goedgekeurde geneesmiddel Ruconest rustig door blijft stijgen. Maar sinds die tijd is er veel meer nieuws rondom het bedrijf uit Leiden. Ze zijn door het Europese Geneesmiddelenbureau EMA in de versnelde procedure voor goedkeuring gekomen voor Leniolisib, een middel voor de behandeling van de zeldzame immuunziekte APDS dat momenteel in fase 3 zit. Begin oktober werd voor dit geneesmiddel ook een handelsvergunning aangevraagd bij de EMA,  die eind oktober ook werd goedgekeurd.  En in december presenteerde ze tijdens de ASH Annual Meeting positieve data over het fase 3 onderzoek van Leniolisib, "Leniolisib werd goed verdragen en er was een significante verbetering ten opzichte van placebo in de co-primaire eindpunten, wat wijst op een gunstig effect op de onregeling en deficientie van het immuunsyteem van patienten".

Technische analyse Pharming:

Zoals we in de grafiek hierboven kunnen zien beweegt de koers van Pharming zich na de verticale stijging van eind 2017 zich al jaren tussen de €0,65, wat al meerdere keren de bodem is gebleken, en de €1,62 waar eind 2019 een dubbele top werd gevormd. Sinds die tijd zit de koers in een dalende trend waarbij de trendlijn al vele malen getest is.

Als we we inzoomen in de grafiek zien we dat de koers na de publicatie van de Q2 cijfers flink steeg maar weerstand vond op de dalende trendlijn, dit gebeurde in de maanden erna nog 3 keer. Wat het mooie is aan de grafiek is dat het volume op de groene dagen elke keer hoog was en op de rode dagen juist laag, accumulatie! Ook kwamen er steeds hogere lows waardoor er een stijgende driehoek is gevormd. Vrijdag sloot de koers met mooi volume net onder de trendlijn op de hoogste koers van de dag.

Alles duidt erop dat de koers op het punt staat om binnenkort boven de trendlijn uit te breken. Mocht dit gebeuren dan is de weg naar de weerstand van €1,62 weer open, dit zou een mooie swingtrade van ongeveer 30% betekenen. Ik hou het in ieder geval scherp in de gaten de komende dagen en als ik besluit in te stappen laat ik het weten in de Chat Box! 

Dit artikel is mijn visie op het aandeel Pharming, dit is zeker geen financieel- of koopadvies. Doe altijd zelf je analyse en neem op basis daarvan je beslissingen. Pharming staat bij mij op mijn watchlist voor een swingtrade wat betekent dat als ik een positie neem ik voor de trade ook een profit-target en een stop-loss hanteer!

Succes.

Suso

BabyBaby

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.