Montea onder de NAV!

Gepubliceerd op 29 september 2022 om 13:13

De S&P 500 staat weer dicht bij de laagste koers van dit jaar en op de energysector na staan alle sectoren in het rood. Een van de zwaarst getroffen sectoren is de Real Estate sector met een YTD resultaat van bijna -30%, met STAG, DLR en MPW merk ik het ook in mijn portfolio.

Waarom heeft de Real Estate sector het zwaar tijdens periodes met hogere rentes?

De meeste REIT's (Real Estate Investment Trusts) hebben vaak geleend geld nodig om hun aankopen te financieren. Naarmate de rente stijgt worden deze leningen duurder, wat de kosten verhoogd. Een andere reden is dat er in REIT's vaak belegd wordt voor het dividend en als de rente op bijvoorbeeld de amerikaanse 10 jaar staatsobligatie stijgt, stappen veel beleggers over naar deze minder riskante beleggingen.

Maar een daling brengt zoals altijd ook kansen met zich mee. Zo staat op dit moment de koers van Montea, een belgische REIT gespecialiseerd in logistiek vastgoed in Belgie, Nederland en Frankrijk, onder de Net Asset Value. 

Wat is de Net Asset Value?

De NAV wordt berekend door de waarde van alle panden bij elkaar op te tellen en daarna de schuld van het bedrijf ervan af te trekken. Als je dit getal vervolgens deelt door het aantal uitstaande aandelen krijg je de NAV per share en zoals je hierboven kunt zien is dat in het geval van Montea € 70,56. De koers staat op het moment dat ik dit schrijf op € 69,80.

Nu is dit natuurlijk geen garantie dat het niet verder zal dalen, zeker niet in de huidige markt. Maar met een lange termijn visie is het risico op dit moment minimaal en heb ik daarom vanochtend besloten wat aandelen te kopen op een koers van €68,90.

Montea heeft ook een sterke balance sheet met een debt ratio van 43,1% en een occupancy rate van 99,9%, dit betekent dat 99,9% van alle panden die Montea bezit op dit moment verhuurd zijn. Ze betalen een dividend van €3,03 wat tegen de huidige koers een dividend yield geeft van 4,3%. 

 

Dit is geen koop- of verkoopadvies! Dit is slechts mijn persoonlijke visie op dit aandeel! Tradersinfo.nl is enkel voor entertainment en inspiratie, handel altijd op basis van je eigen analyse!

 

Suso.

 

WonenWonen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.