Williams Sonoma analyse (WSM)

Gepubliceerd op 15 september 2022 om 14:12

Williams Sonoma is een bedrijf dat via verschillende kanalen en onder 8 verschillende merken keukengerei en meubles verkoopt aan zowel particulieren als B2B. De eerste winkel werd in 1956 geopend in Sonoma Californie door Chuck Williams. 

WSM heeft 544 winkels in zowel Amerika, Canada, Australie en Puerto Rico en via franchises zitten ze ook in het Midden-Oosten, Filipijnen en Mexico, dit aantal wordt langzaam teruggebracht doordat de focus steeds meer op de online verkoop ligt. Zelf zeggen ze "digital-first, not digital-only". 

Op dit moment komt 66% van de omzet uit de e-commerce verkoop en zoals je in de grafiek kunt zien heeft de Covidpandemie net als bij vele andere bedrijven deze transitie een flinke zet in de rug gegeven.

WSM heeft een mooie balans en als we kijken naar de afgelopen 10 jaar scoort het goed op de voor mij belangrijke punten; omzet elk jaar gestegen, EPS en Operating Cash Flow en Free Cash Flow op een kleine daling van 2016 op 2017 elk jaar gestegen. Ook betalen ze sinds 2006 een dividend dat sindsdien elk jaar is verhoogd. Op dit moment is de yield 2,18% met een Payout ratio van slechts 19%.

In de laatste presentatie hebben ze gezegd dat het doel is om in 2024 een totale omzet van 10 miljard te halen. Uitgaand van de cijfers van 2021 waar de totale omzet 8,3 miljard was betekent dit een gemiddelde groei van 6,6% per jaar wat mij redelijk realistisch lijkt. De gemiddelde omzet groei over de laatste 10 jaar is 9,2% maar dit kan een vertekend beeld geven doordat de omzet tijdens de pandemie veel sneller gegroeid is dan de jaren ervoor. Als we de laatste 2 jaar niet meerekenen (dus 2011 tot en met 2019) is de gemiddelde groei 6%. 

De free cash flow is gemiddeld over de laatste 10 jaar met 24% gestegen, als we ook daar de laatste 2 jaar niet meetellen om een realistischer beeld te krijgen is de groei 12,5%. Als we hierop een 10 jaar DCF toepassen met de eerste 5 jaar een groei van 12% en de volgende 5 jaar een groei van 8% en daarna ook nog de totale schuld en de cash op de balans meetellen kom ik op een intrinsieke waarde van rond de $178. 

Op dit moment is de koers van $143 wat 24% onder de intrinsieke waarde van $178 licht. De gemiddelde P/E Ratio van de afgelopen 10 jaar is 14,5, en de huidige P/E Ratio is slechts 8,9 wat er ook op kan duiden dat dit aandeel momenteel ondergewaardeerd is. Al met al lijkt het geen slecht moment om wat aandelen op te pikken van dit mooie bedrijf, maar gezien de huidige volatiliteit op de beurs zou het zomaar kunnen zijn dat we ze binnenkort nog goedkoper kunnen krijgen. Ik hou het in ieder geval scherp in de gaten!

Dit is enkel mijn visie op het aandeel, dit is zeker geen koop- of verkoopadvies. Neem je beslissingen gebaseerd op je eigen onderzoek!

Succes allemaal!

Suso

 

Design en lifestyleDesign en lifestyle

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.